Aston Martin: Η DBX θα είναι το σημαντικό αυτοκίνητο της ιστορίας της μάρκας

Σχετικά άρθρα

Με την Aston Martin να ετοιμάζεται πυρετωδώς για την παρουσίαση του πρώτου SUV στην ιστορία της, ο CEO της, σε πρόσφατη συνέντευξή του, παραδέχτηκε πως η DBX, η οποία έχει ανακοινωθεί πως θα παρουσιαστεί επίσημα κάποια στιγμή τον ερχόμενο Δεκέμβριο, πιθανότατα θα είναι το σημαντικό αυτοκίνητο της ιστορίας της μάρκας.

Ο Andy Palmer, τόνισε πως ο κόσμος σήμερα ζητά όλο και περισσότερα high-end SUV. Γι’αυτό και υπάρχουν τα Bentley Bentayga, Rolls-Royce Cullinan και Lamborghini Urus, ενώ ακόμη και η Ferrari ετοιμάζει και αυτό το δικό της SUV. Με το οικονομικό μέλλον της Aston Martin να είναι αβέβαιο και με τους πρώτους έξι μήνες του έτους η εταιρία να είχε απώλειες 96 εκατ. δολαρίων, η DBX θα είναι το αυτοκίνητο που μπορεί να αυξήσει τις πωλήσεις και τα κέρδη της βρετανικής εταιρίας.

Στόχος της Aston Martin είναι κυρίως οι αγορές της Αμερικής και της Κίνας, ενώ παράλληλα θέλει να προσελκύσει και το γυναικείο κοινό. Η εταιρία μάλιστα, έχει κάνει εκτεταμένες έρευνες σχετικά με τις ανάγκες και τις επιθυμίες των αγοραστών των SUV, ανακαλύπτοντας πως οι γυναίκες είναι πιο πρόθυμες να αγοράσουν ένα τέτοιο μοντέλο σε σχέση με τους άνδρες. Η εταιρία θα προσφέρει μια μεγάλη γκάμα παραμετροποιήσης και αξεσουάρ, σαν και αυτά που μπορείς να βρεις εδώ στο Antallaktikaexartimata.gr. Οι γυναίκες θέλουν να αισθάνονται ασφαλείς και προστατευμένες, ενώ ταυτόχρονα θέλουν να βλέπουν τον δρόμο μπροστά τους. Τα SUV με “σκληρή και επιθετική εμφάνιση”, όπως τα G-Class και Wrangler απευθύνονται κυρίως σε ανδρικό κοινό, με τις γυναίκες να είναι υπεύθυνες για το 80% των αποφάσεων αγοράς ενός αυτοκινήτου παγκοσμίως, σύμφωνα με τις έρευνες της Aston Martin.

Η DBX θα εστιάζει τόσο στις επιδόσεις, όσο και στη πρακτικότητα. Κίνηση θα παίρνει από έναν εξακύλινδρο 3,0-λίτρων κινητήρα, από τον 4,0-λίτρο biturbo V8 απόδοσης 510 ίππων με 693 Nm ροπής, αλλά και από τον V12 5,2-λίτρων twin-turbo απόδοσης 600 ίππων με 700 Nm ροπής. Θα είναι το πρώτο πρώτο SUV του κόσμου που θα διαθέτει Drift mode.

Σύμφωνα με τον Matt Becker, επικεφαλής μηχανικός της Aston Martin, η DBX θα κατασκευάζεται πάνω σε μια εξ’ολοκλήρου νέα πλατφόρμα με το μοντέλο να διαθέτει ενεργές αντιστρεπτικές και αερανάρτηση.

Η DBX θα κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στο έτος και τα βιβλία παραγγελιών της DBX αναμένεται να ανοίξουν τον επόμενο μήνα, με τις πρώτες παραδόσεις να γίνονται από το δεύτερο τρίμηνο του 2019.

Η μέγιστη ετήσια παραγωγή της DBX θα οριστεί στις 5.000 μονάδες, γιατί τόσα μπορούν να παραχθούν με την μια βάρδια που λειτουργεί το εργοστάσιο, με την Aston Martin να μην προτίθεται να αλλάξει κάτι για αυτό.

Η παραγωγή του DBX θα γίνεται στο νέο εργοστάσιο της βρετανικής εταιρίας στο St. Athan. Το συγκεκριμένο εργοστάσιο, εκτός του ότι θα συναρμολογείται το πρώτο SUV της βρετανικής εταιρίας, θα γίνει και το κέντρο της “ηλεκτροποίησης” της εταιρίας. Το εργοστάσιο βρίσκεται λίγο έξω από το χωριό St Athan, στο Glamorgan και ήταν πρώην αεροπορική βάση της Βασιλικής Πολεμικής Αεροπορίας (RAF). Σήμερα απασχολεί περίπου 200 υπαλλήλους, ενώ μελλοντικά θα προστεθούν επιπλέον 550.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Aston Martin DBX αποκτά νέο εσωτερικό

Την MY2025 έκδοση της DBX παρουσίασε η Aston Martin, με το αυτοκίνητο να έχει νέο εσωτερικό και άλλες μικρές αναβαθμίσεις, ενώ θα προσφέρεται μονάχα...

Η Aston Martin ανακαλεί 3.639 DBX

Η Aston Martin προχωρά στην ανάκληση 3.639 DBX για τρία διαφορετικά προβλήματα. Το πρόβλημα που επηρεάζει τα περισσότερα αυτοκίνητα, 2.902 συγκεκριμένα, έχει να κάνει...

Επίσημο: Νέος CEO της Aston Martin ο Adrian Hallmark, που φεύγει άμεσα από Bentley

Με μια ξαφνική κίνηση, το διοικητικό συμβούλιο της Aston Martin ανακοίνωσε σήμερα τον διορισμό του Adrian Hallmark ως τον νέο εκτελεστικό διευθυντή και διευθύνοντα...