Το ηλεκτρικό-ηλιακό Sono Sion διαθέτει βρύα στο εσωτερικό του

Σχετικά άρθρα

Η Sono Motors έδωσε ορισμένες φωτογραφίες από το εσωτερικό του Sion, του πρώτου ηλεκτρικού-ηλιακού αυτοκινήτου στον κόσμο με εξαιρετικά χαμηλό κόστος.

Στο εσωτερικό δεν προκαλεί εντύπωση ούτε η μεγάλη οθόνη αφής του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας διαστάσεων 10″, ούτε ο ψηφιακός πίνακας οργάνων των 7″. Αυτό που το κάνει να ξεχωρίζει είναι το γεγονός πως μέσα του υπάρχουν βρύα, τα οποία σύμφωνα με την εταιρία συμβάλλουν στην διατήρηση ενός άνετου κλίματος στο εσωτερικό του αυτοκινήτου, αφού φιλτράρουν τον αέρα και ρυθμίζουν την υγρασία. Η περιοχή που βρίσκονται τα βρύα, φωτίζεται μέσω κρυφού φωτισμού.

Το Sion θα κατασκευάζεται στη Σουηδία από το 2020. Διαθέτει στο αμάξωμα του 330 φωτοβολταϊκά στοιχεία, τα οποία είναι αρκετά για να χαρίσουν μια αυτονομία της τάξης των 30 χλμ. ανά μέρα, με αυτά να προστίθενται στα 160 χλμ. που προσφέρει η μπαταρία 35 kWh που διαθέτει το αυτοκίνητο, με τη συνολική αυτονομία να αγγίζει τα 255 χλμ., σύμφωνα με τον κύκλο WLTP.

Τα 330 κελιά μπορούν να παράγουν μέγιστη ισχύ 1.204 watts με απόδοση 24%. Και καθώς διαθέτει αμφίδρομη τεχνολογία φόρτισης, το Sion μπορεί να αντλήσει, να αποθηκεύσει και να μοιράσει ενέργεια, είτε σε άλλο αυτοκίνητο, είτε σε κάποια άλλη ηλεκτρική συσκευή. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 9 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 140 χλμ/ώρα.

Σύμφωνα με την Sono Motors, υπάρχουν περισσότερες από 12.000 παραγγελίες για το Sion, καθώς η τιμή του ξεκινά από τις €16.000 και φτάνει έως τις 25.500 ευρώ.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Rezvani Retro RR1. Μια 911 με “σύγχρονη-ρετρό” εμφάνιση

Η νέα δημιουργία της Rezvani είναι το Retro RR1. Πρόκειται για μια 911 (992) που διαθέτει νέο αμάξωμα κατασκευασμένο από ανθρακονήματα, με ρετρό σχεδίαση...