Η Didi Chuxing ξεκινά υπηρεσία αυτόνομων ταξί στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Η κινέζικη Didi Chuxing ανακοίνωσε πως ξεκινά από αύριο, Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου, μια υπηρεσία αυτόνομων ταξί στη Σαγκάη, ενώ μέχρι το 2021, η υπηρεσία αυτή θα βγει εκτός κινεζικών συνόρων. Το 2020 η υπηρεσία θα προσφέρεται σε Πεκίνο και Σεντσέν.

Η υπηρεσία θα επιτρέπει τους χρήστες της εφαρμογής της Didi να “καλέσουν” ένα αυτόνομο ταξί, το οποίο θα κινείται στην περιοχή Jiading της Σαγκάη. Τα αυτόνομα ταξί θα διαθέτουν οδηγό, ο οποίος θα βρίσκεται εκεί για να αναλάβει τον έλεγχο του αυτοκινήτου, μόνο όταν χρειαστεί.

Αρχικά υπάρχουν 30 αυτόνομα ταξί, τα οποία διαθέτουν αυτόνομη τεχνολογία επιπέδου 4. Να σημειωθεί πως όλες οι διαδρομές με τα αυτόνομα ταξί θα είναι δωρεάν.

Τον περασμένο Ιούλιο, η Toyota έκανε γνωστό πως επένδυσε 600 εκατ. δολάρια στηνDidi Chuxing, με τις δύο εταιρείες, μαζί με την κοινοπραξία GAC Toyota Motor να δημιουργούν μια κοινή επιχείρηση, για την παροχή υπηρεσιών που σχετίζονται με οχήματα σε οδηγούς της πλατφόρμας της Didi.

Διάβασε επίσης

H Didi Chuxing θέλει στόλο 10 εκατομμυρίων ηλεκτρικών οχημάτων

Η Didi και η Toyota είχαν προαναγγείλει από το 2018 την συνεργασία τους σε υπηρεσίες βασισμένες σε τεχνολογία που έχει αναπτύξει η Toyota για την πλατφόρμα μεταφορών και κοινόχρηστων οχημάτων της. Στην τεχνολογία αυτή συμπεριλαμβάνεται ένα λογισμικό οδήγησης, μπαταρίες, το e-Palette, καθώς και άλλες καινοτομίες που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή αυτόνομων οχημάτων διαφόρων μεγεθών.

Η Toyota έχει υποστηρίξει και άλλες εταιρείες μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των Uber και JapanTaxi. Από την άλλη, η DiDi έχει πραγματοποιήσει συνεργασίες και με άλλες αυτοκινητοβιομηχανίες, όπως η Volkswagen και η Renault-Nissan-Mitsubishi, καθώς και κινεζικές αυτοκινητοβιομηχανίες όπως οι FAW, Dongfeng και GAC. Ως μέρος της συμφωνίας της με τις τρεις τελευταίες εταιρείες, η Didi μάλιστα ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα “ανοίξει” την mobile πλατφόρμα κοινόχρηστων οχημάτων της σε τρίτους παρόχους.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...