Toyota Supra GRMN, νέα BRZ και GT86 και η έκδοση παραγωγής του Mazda Vision Coupe στο Τόκιο

Σχετικά άρθρα

Φήμες από την Ιαπωνία θέλουν Toyota, Mazda και Subaru να παρουσιάζουν τα Supra GRMN, νέα BRZ και GT86, αλλά και την έκδοση παραγωγής του Mazda Vision Coupe concept, στο περιθώριο της φετινής έκθεσης του Τόκιο που θα διεξαχθεί στα τέλη του Οκτώβρη.

Σύμφωνα με το ιαπωνικό μέσο, η Mazda θα δείξει την έκδοση παραγωγής του Mazda Vision Coupe concept που πρωτοπαρουσιάστηκε το 2017. Το μοντέλο παραγωγής θα είναι ένα τετράπορτο coupe μοντέλο. Το μοντέλο θα βασίζεται στη νέα πισωκίνητη Large Architecture πλατφόρμα της εταιρίας η οποία θα υποστηρίζει i-Activ σύστημα τετρακίνησης, με τους κινητήρες του να συνδυάζονται με ήπια υβριδική τεχνολογία, ενώ θα υπάρχουν και plug-in υβριδικά σύνολα. Ανάμεσα στους διαθέσιμους κινητήρες θα συναντάμε έναν νέο Skyactiv-X εξακύλινδο 3.000 κ.εκ που θα διαθέτει ήπια υβριδική τεχνολογία 48V και θα αποδίδει 350 άλογα.

Η Toyota Supra GRMN αναμένεται να αποδίδει κοντά στα 400 άλογα από τον 3,0-λιτρο turbo κινητήρα της BMW, ενώ θα διαθέτει πιο άκαμπτο σώμα, πιο σπορ χροιά και μειωμένο βάρος.

Τα νέα Toyota GT86 και Subaru BRZ θα βασίζονται στην TNGA πλατφόρμα της Toyota, επειδή η SGP πλατφόρμα (Subaru Global Platform) δεν μπορεί να φιλοξενήσει πισωκίνητα μοντέλα.

Πάνω στην TNGA πλατφόρμα έχουν κατασκευαστεί ήδη πολλά μοντέλα της Toyota και στα νέα GT86 και BRZ θα συμβάλει στην εξοικονόμηση βάρους και στην βελτίωση της στρεπτικής ακαμψίας τους.

Σύμφωνα με τις αναφορές, το GR HV Sports concept που παρουσιάστηκε το 2017 μας δείχνει κάτι από τα επόμενα GT86 και BRZ. Παλαιότερες αναφορές θέλουν την Toyota και την Subaru να αναπτύσσουν από κοινού έναν νέο 2,4-λίτρων κινητήρα για την επόμενη γενιά των GT86 και BRZ. Η λογική λέει πως ο κινητήρας αυτός θα βασίζεται στον 2,4-λίτρων FA24 της Subaru που στο Ascent αποδίδει 260 άλογα με 375 Nm ροπής. Ωστόσο δεν είναι ξεκάθαρο εάν ο κινητήρας θα είναι turbo όπως στο Ascent ή θα είναι ατμοσφαιρικός.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Toyota ανακαλεί 211.000 Prius

Η Toyota προχωρά στην ανάκληση 211.000 Prius και Prius Prime, παγκοσμίως, παραγωγής 2023 και 2024, επειδή οι πίσω πόρτες ενδέχεται να ανοίξουν απροσδόκητα. Το Prius...

Επίσημο: Mazda CX-80

Η Mazda παρουσίασε σήμερα το νέο της επταθέσιο SUV, το CX-80, που αποτελεί το πιο ευρύχωρο αυτοκίνητο στην ευρωπαϊκή γκάμα της και τη νέα...