Ο Pastor Maldonado στο σύντομο πέρασμα του από την Formula 1 ήταν πάντα αφορμή για έντονη κριτική από τον Τύπο, τους θεατές, ακόμα και από τους υπόλοιπους οδηγούς για την προσέγγιση του στους αγώνες.

Ο οδηγός από την Βενεζουέλα έτρεξε για πρώτη φορά στην F1 το 2011 με τη Williams, έχοντας κατακτήσει την προηγούμενη χρονιά το πρωτάθλημα του GP2 (σημερινή F2), και τo 2012, έφερε στην Βρετανική ομάδα την πρώτη της νίκη μετά από περισσότερα από επτά χρόνια, με μια εκπληκτική εμφάνιση στον αγώνα της Ισπανίας.

Την περασμένη εβδομάδα στο επίσημο podcast της F1, Beyond The Grid, ο Maldonado δεν μάσησε τα λόγια του καθώς συζήτησε για τα πάντα με τον Tom Clarkson, , συμπεριλαμβανομένης της νίκης του στη Βαρκελώνη. Μεταξύ άλλων θα τον ακούσεις να λέει ότι έφτασε κοντά στη Ferrari, λέγοντας χαρακτηριστικά:

Σε κάποιο σημείο φτάσαμε πολύ κοντά στη Ferrari. Περιμέναμε την κίνηση εκείνη τη στιγμή. Ήταν η στιγμή μου. Ήταν η στιγμή που είχα μια δεύτερη ευκαιρία, να μην αγωνίζομαι για να προσπαθώ να δείξω [την ικανότητά μου] κάθε μέρα, γιατί ήταν αδύνατο.

Χάσαμε τις επαφές και την επικοινωνία και εστιάσαμε [αλλού]. Δεν έχω πάει ποτέ στο Maranello, αλλά είχαμε μερικές συναντήσεις στην πίστα. Συνάντησα μερικές φορές τον Domenicali και συναντήθηκα και με τον di Montezemolo.