Audi: Ένα μοντέλο αντικαθιστά τα A5 και A7 Sportback, μειώνει την πολυπλοκότητα των μοντέλων της έως και 45%

Σχετικά άρθρα

O CEO της Audi, Bram Schot έχει αναλάβει τον δύσκολο ρόλο να μειώσει τα κόστη της εταιρίας του και σε πρόσφατη συνέντευξή του είπε πως η Audi έχει μειώσει ήδη κατά 27% την πολυπλοκότητα των μοντέλων της, ενώ το μέλλον των A5 Sportback και A7 Sportback δεν είναι ξεχωριστό, αφού η εταιρία θα τα αντικαταστήσει με ένα νέο μοντέλο, που θα βασίζεται στην MLB πλατφόρμα, την ίδια που θα χρησιμοποιεί και το νέο A4, που αναμένεται στην αγορά το 2022-2023.

Σε ότι αφορά την πολυπλοκότητα της γκάμας των μοντέλων της, η γερμανική εταιρία δηλώνει πως έχει ως στόχο η μείωση να φτάνει μέχρι το 40% – 45% μέσα στα επόμενα χρόνια, αφού θα προσφέρει μόνο εκείνους τους συνδυασμούς κινητήρων, κιβωτίων και εκδόσεων που “αγκαλιάζονται από τους πελάτες της”. O Schot πρόσθεσε πως στο μέλλον η γκάμα των μοντέλων της Audi θα μειωθεί κατά 30%, αλλά θέλει να αυξήσει τις πωλήσεις της high-end μοντέλων της (A6 και πάνω), αλλά και να προσελκύσει νεότερους αγοραστές που θέλουν να αγοράσουν τα μικρότερα μοντέλα της.

Η Audi έχει θέσει ως στόχο να εξοικονομήσει 15 δισ. ευρώ έως το 2022 και για να το πετύχει, σχεδιάζει να εξαλείψει ένα ολόκληρο επίπεδο διοίκησης ή να μειώσει το 10% των υψηλόβαθμων στελεχών της. Επιπλέον, στοχεύει να σταματήσει τη βραδινή βάρδια στο κεντρικό εργοστάσιο της στο Ingolstadt της Γερμανία.

Τέλος ο CEO της Audi είπε πως:

Ένα πράγμα είναι ξεκάθαρο. Το βασικό κόστος μας είναι πολύ υψηλό και στοχεύουμε να αλλάξουμε την εταιρική κουλτούρα και να μετατρέψουμε της Audi σε μια πιο ανοικτή, πιο θηλυκή/γυναικεία και νεότερη εταιρεία.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Audi ανακοίνωσε πως η Sportback έκδοση του Audi E-Tron θα παρουσιαστεί στις 19 Νοεμβρίου, στο περιθώριο φετινής της έκθεσης του Λος Άντζελες.

Αυτό θα έχει τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστκά με αυτά του E-Tron και έτσι θα παίρνει κίνηση από δύο ηλεκτροκινητήρες (ένας σε κάθε άξονα) απόδοσης 407 ίππων με 665 Nm ροπής. Αυτοί θα αντλούν ενέργεια από μια μπαταρία 95 kWh, δίνοντάς του αυτοκίνητο περίπου 420 χλμ, με τα 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 5,7 δευτ. Μέσω ταχυφορτιστή 150kW, η μπαταρία θα μπορεί να φορτίσει στο 80% μέσα σε 30 λεπτά.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα