Ecclestone: H Formula 1 δεν χρειάζεται 24 αγώνες, 16 είναι αρκετοί

Σχετικά άρθρα

Ο Bernie Ecclestone, ο πρώην ιδιοκτήτης της Formula 1, παραχώρησε μια συνέντευξη στην οποία ρωτήθηκε για πολλά. Ανάμεσα στις ερωτήσεις που κλήθηκε να απαντήσει ήταν και το κατά πόσο ο ίδιος συμφωνεί με τους πολλούς αγώνες και κυρίως με τους 22 που ανακοινώθηκαν για την επόμενη σεζόν και με τους 24 από το 2021. Ο Ecclestone είπε:

Οι 24 αγώνες είναι πολλοί. Οι πολλοί αγώνες υποβαθμίζουν το προϊόν. Αυτό συνέβη και στο τένις. Υπάρχουν 100 τουρνουά και μόνο τα 10 έχουν αξία. Οι 16 αγώνες είναι αρκετοί. Με 16 αγώνες οι διοργανωτές τους θα πλήρωναν περισσότερα και η F1 θα γινόταν πιο πολύτιμη, λόγω του περιορισμένου αριθμού των GP.

Παράλληλα είπε και για τις αλλαγές του 2021, λέγοντας πως:

Δεν χρειάζεται να έχουμε όριο στο budget. Αν οι τεχνικοί κανονισμοί είναι καλά γραμμένοι, δεν υπάρχει λόγος. Πρέπει να κάνεις σίγουρο ότι δεν είναι απαραίτητο να επενδύσεις πολλά χρήματα για να πάρεις καλό χρόνο. Δεν βλέπω λόγο για μεγάλες αλλαγές. Δεν ήθελα ποτέ το σύστημα βαθμολόγησης. Προτιμώ τα μετάλλια. Όποιος κερδίζει τα περισσότερα χρυσά μετάλλια αυτός και θα γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Σε αναγκάζει να οδηγήσεις για τη νίκη.

Δεν βλέπω κανέναν λόγο για μεγάλες αλλαγές. Εάν θα έπρεπε να γίνει μια δραστική αλλαγή θα ήταν να επιστρέφαμε στους ατμοσφαιρικούς κινητήρες, αλλά δεν υπάρχει θάρρος για κάτι τέτοιο.

ΠηγήAmus.de

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...