Νέο trailer της ταινίας Ford v. Ferrari

Σχετικά άρθρα

Η 20th Century Fox έδωσε στη δημοσιότητα και το δεύτερο επίσημο trailer της ταινίας “Ford v Ferrari” που θα βγει στις κινηματογραφικές αίθουσες στις 15 του Νοέμβρη.

Η ταινία αφορά την μάχη της Ford με την Ferrari στο Le Mans την δεκαετία του 1960, που ήταν αποτέλεσμα να φέρει “1-2-3” στη Ford με τα GT40 στον διάσημο αγώνα αγώνα αντοχής του 1966.

Πρωταγωνιστές της είναι δύο οσκαρικοί ηθοποιοί του Hollywood, ο Matt Damon και ο Christian Bale, ενώ σκηνοθέτης της ταινίας είναι ο James Mangold, ο οποίος έχει σκηνοθετήσει τις ταινίες “Logan” και “Walk the Line”.

Η ταινία τοποθετείται στις αρχές της δεκαετίας του 1960, όταν η Ford ήθελε να αποκτήσει μεγάλη τεχνογνωσία στα σπορ αυτοκίνητα, ξεπερνώντας την Chevrolet. Η Ferrari ήθελε να συνεργαστεί με μια μεγάλη αυτοκινητοβιομηχανία προκειμένου να αποκτήσει οικονομική σταθερότητα και κάπως έτσι οι δύο εταιρίες είχαν ξεκινήσει συνομιλίες προκειμένου να δημιουργηθεί μια κοινή αγωνιστική ομάδα. Ο Enzo Ferrari ωστόσο δεν πείστηκε από τις προθέσεις της Ford, η οποία αρνούνταν να μπει στον κόσμο της Formula 1 και έτσι το deal δεν έγινε ποτέ. Σε αυτό συνέβαλε και το γεγονός πως η Ferrari πίστευε πως τεχνογνωσία της θα πήγαινε στην αντίπαλό της στους αγώνες αντοχής, Shelby American, η οποία είχε στενή συνεργασία με την Μπλε Οβάλ εταιρία.

Θέμα της ταινίας είναι η ενδιαφέρουσα ιστορία του Henry Ford II, που με τη βοήθεια ενός νεαρού οραματιστή, του Lee Iacocca, του δοκιμαστή οδηγού και οδηγού αγώνων Ken Miles και του Carroll Shelby επινόησαν ένα σχέδιο, ώστε να εκδικηθούν τον Enzo Ferrari, κερδίζοντας τον στο Le Mans. Θα σχεδίαζαν, θα κατασκεύαζαν και θα έριχναν στις πίστες ένα αυτοκίνητο που θα κέρδιζε τη Ferrari στην πιο περίβλεπτη και σκληρή διαδρομή στον κόσμο, κάτι που ποτέ δεν είχε καταφέρει κανένας Αμερικανός.

Η Ferrari ήταν ανίκητη στο Le Mans την περίοδο 1960-1965. Έτσι δημιούργησαν το GT40, επενδύοντας 10 εκατ. δολάρια ώστε να μπούνε στο Le Mans το 1965 με τέσσερα GT40. Εκείνη την χρονιά κανένα GT40 δεν κατάφερε να τερματίσει, αλλά την επόμενη χρονιά η Ford κατάφερε και κέρδισε το 1966 κάνοντας το εμβληματικό 1-2-3.

O Matt Damon αναλαμβάνει τον ρόλο του Shelby, ενώ ο Bale τον ρόλο του Ken Miles, με τον Jon Bernthal να παίζει τον ρόλο του Lee Iacocca. Στη ταινία συμμετέχουν επίσης οι ηθοποιοί: Caitriona Balfe Caitriona Balfe (στον ρόλο της Mollie Miles), Josh Lucas Josh Lucas (Leo Beebe), JJ Feild JJ Feild (Roy Lunn), Ray McKinnon (Phil Remington), Noah Jupe (Peter Miles), Sam Fusaro, Tracy Letts (Henry Ford II), Wallace Langham (Dr. Granger), Wyatt Nash, Stefania Spampinato, Rudolf Martin (Dieter Voss) και Jonathan LaPaglia.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Πολύ καλή επίδοση για το Opel Corsa στο τεστ αποφυγής ταράνδου

Το Opel Corsa δοκιμάστηκε στο τεστ αποφυγής ταράνδου, με το μοντέλο να περνά με επιτυχία τη συγκεκριμένη δοκιμασία, με μέγιστη ταχύτητα τα 79 χλμ/ώρα. Το αυτοκίνητο...

Δες τη νέα BMW M2 να γράφει 7:38,23 στο Nurburgring

Στα τέλη του περσινού καλοκαιριού η BMW ανακοίνωσε ότι η νέα M2 (G87) σημείωσε νέο επίσημο ρεκόρ στη κατηγορία της, καθώς ολοκλήρωσε έναν γύρο...

Δες την παραγωγή στο εργοστάσιο της Tesla στο Βερολίνο μέσα από αυτό το επικό drone video

Η Tesla δημοσίευσε ένα επικό βίντεο μέσα από τις εγκαταστάσεις του εργοστάσιου της, που βρίσκεται λίγο έξω από το Βερολίνο της Γερμανία. Τα 3,5 λεπτά...

Η Porsche έδωσε το video της Taycan Turbo GT που διέλυσε το ρεκόρ της Tesla στο Nurburgring

Στις αρχές της τρέχουσας εβδομάδας η Porsche παρουσίασε την πιο πιο ακραία έκδοση της Taycan, την Turbo GT, και σήμερα η γερμανική εταιρία δημοσίευσε...
Autoblog.gr