Το 2021 η αναβίωση του κλασικού Defender από την Ineos

Σχετικά άρθρα

Η Ineos Automotive ανακοίνωσε πως έχει ξεκινήσει την δημιουργία ενός νέου εργοστάσιο στο Bridgend της Νότιας Ουαλίας, προκειμένου αυτό, από το 2021 και μετά, να αναλάβει την παραγωγή του κλασικού Land Rover Defender, το οποίο θα έχει όνομα Grenadier.

Το εργοστάσιο θα απασχολεί 500 άτομα, με το πλαίσιο και το σώμα του αυτοκινήτου να κατασκευάζονται 1.255 χλμ μακριά, στην Estarreja της Πορτογαλίας.

Η αναβίωση του κλασικού Defender θα χρησιμοποιεί κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου της BMW, που θα είναι τοποθετημένοι στον διαμήκη άξονα. Θα συνδυάζονται με σύστημα τετρακίνησης, το οποίο θα στέλνει περισσότερη ροπή στον πίσω άξονα.

Η Jaguar Land Rover έχει δηλώσει προηγουμένως ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα με λίγο ανταγωνισμό από την Ineos, αλλά θα παρακολουθεί από στενά τις προσπάθειες της εταιρείας για ότι έχει να κάνει με θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας.

Να θυμίσω, ότι η Ineos έχει πάρει την απόφαση να ξεκινήσει την παραγωγή ενός SUV που θα μοιάζει πολύ στο Defender, αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα αποτελεί αυθεντική ρέπλικα του σκληροτράχηλου μοντέλου. Ο Ratcliffe όντας μεγάλος θαυμαστής του Defender είναι αποφασισμένος να το επαναφέρει στη παραγωγή υπό κάποια μορφή, που θα έχει έντονη ομοιότητα με το Defender, αλλά θα χρησιμοποιεί διαφορετικό όνομα.

Το Grenadier θα έχει ικανότητα ρυμούλκησης 3.500 κιλών και θα πωλείται στις αγορές της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Αφρικής, της Ασίας και της Αυστραλίας.

Τέλος, το φιλόδοξο σχέδιο του Ineos αναφέρει ότι οι πωλήσεις του SUV της θα κυμαίνεται μεταξύ 25.000 και 30.000 μονάδων ετησίως, όταν ξεκινήσει η διάθεση του το 2021.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ευρωπαϊκά λιμάνια γεμίζουν με απούλητα αυτοκίνητα

Χιλιάδες αυτοκίνητα είναι σήμερα σταθμευμένα σε πολλά ευρωπαϊκά λιμάνια, πολλά από τα οποία προέρχονται από την Κίνα. Αρκετές αυτοκινητοβιομηχανίες έχουν μισθώσει μεγάλες εκτάσεις σε...

Δες μια Pagani Utopia να διασχίζει έναν πλημμυρισμένο δρόμο στο Ντουμπάι

Μια από τις χειρότερες κακοκαιρίες των τελευταίων ετών "χτύπησε" τις περασμένες ημέρες τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, με το Ντουμπάι να μετατρέπεται σε μία απέραντη...