Wolff: Είναι καλό για εμάς η αντιπαλότητα Vettel/Leclerc

Σχετικά άρθρα

Ο επικεφαλής της Mercedes AMG F1, Toto Wolff, θέλησε να εκφράσει την άποψη του για τα εσωτερικά της Ferrari και να προειδοποιήσει ουσιαστικά τον Mattia Binotto ότι μετά την νίκη του Sebastian Vettel στο Grand Prix της Σιγκαπούρης, η σχέση του Γερμανού πρωταθλητή με τον Charles Leclerc μπορεί να μετατραπεί σε τοξική, αν δεν διαχειριστεί σωστά την συμπεριφορά των οδηγών.

Ο Vettel επωφελήθηκε από το να εισέλθει νωρίτερα για το μοναδικό του pit stop, με την Ferrari να τον προφυλάσσει από τη Red Bull. Αυτό, όμως, είχε σαν αποτέλεσμα να τον βγάλει μπροστά από τον Μονεγάσκο, ο οποίος ξεκίνησε από την pole position, καθώς μπήκε έναν γύρο αργότερα. Ο Leclerc διαμαρτυρήθηκε οργισμένα στο team radio, αλλά στο τέλος του αγώνα δήλωσε ότι αυτό έγινε για το καλό της ομάδας και την διασφάλιση του πρώτου φετινού “1-2”, και του πρώτου μετά από σχεδόν δύο χρόνια.

Αντίστοιχα παράπονα, όμως, έχει και ο Vettel, καθώς στο Ιταλικό Grand Prix ο Leclerc φάνηκε να αρνείται να βοηθήσει τον ομόσταυλο του, δίνοντας του το slipstream στις κατατακτήριες, με τον Wolff να αναφέρει ότι τώρα που η Ferrari έχει αρχίσει να κερδίζει αγώνες η σχέση μεταξύ των δύο οδηγών κινδυνεύει να μετατραπεί σε τοξική, τονίζοντας:

Νομίζω ότι πάντα οι δύο πρώτοι οδηγοί που ανταγωνίζονται για τη θέση τους έχουν τις δυνατότητες για αντιπαλότητα και κλιμάκωση μέσα στην ομάδα. Το έχουμε περάσει και νομίζω ότι σήμερα ως ομάδα, είμαστε πολύ δυνατοί, με μια σαφή φιλοσοφία. Το θετικό είναι ότι συνεχίζουν να “κλέβουν” βαθμούς ο ένας από από τον άλλο, πράγμα που αποτελεί πλεονέκτημα για εμάς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...