GP Ρωσίας 2019, FP1: O Verstappen μπαίνει ανάμεσα στις δύο Ferrari, με Leclerc ταχύτερο

Σχετικά άρθρα

Χωρίς διακοπή, η Formula 1 από τη Σιγκαπούρη πάει στη Ρωσία και πριν λίγα λεπτά ολοκληρώθηκαν τα πρώτα ελεύθερα δοκιμαστικά στην πίστα του Sochi, η οποία βρίσκεται στο πάρκο των χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων που έλαβαν χώρα εκεί το 2014.

Η Ferrari του Charles Leclerc ήταν η ταχύτερη στην περίοδο, για να τοποθετήσει ο Max Verstappen το μονοθέσιο του ανάμεσα στα δύο της ιταλικής ομάδας, καθώς τον τρίτο χρόνο σημείωσε ο Sebastian Vettel. Ο οδηγός Red Bull ήταν μόλις 0,082 δευτ. πιο αργός από τον Μονεγάσκο, ενώ ο Vettel μισό δευτερόλεπτο πιο πίσω.

Ο Leclerc έγραψε χρόνο 1 λεπτό και 34,462 δευτ., με τον Vettel να είναι 0,543 πιο αργός. Οι τρεις ταχύτεροι συνδυασμοί έγραψαν τους χρόνους τους με τη μαλακή γόμα της Pirelli, καθώς η Mercedes επέλεξε να κάνει μεγαλύτερα stints με τη μεσαία γόμα.

Ως αποτέλεσμα της επιλογής των ελαστικών τους, τα “ασημένια βέλη” βρέθηκαν στην τέταρτη και πέμπτη θέση του πίνακα των χρόνων, με τον ταχύτερο γύρο του Valtteri Bottas να είναι κατά 0,736 δευτ. πιο αργός από αυτόν του Leclerc, ενώ ο Lewis Hamilton ήταν άλλα δύο δέκατα πιο πίσω.

Ο Βρετανός πρωταθλητής είχε μια μικρή έξοδο στη στροφή 2 της πίστας, με τον Bottas να μην ολοκληρώνει την περίοδο, καθώς η W10 του εμφάνισε ένα πρόβλημα στην πίσω αεροτομή, πιθανότατα με τον μηχανισμό του DRS.

Τα highlights

Ο δεύτερος οδηγός της Red Bull, Alex Albon, ήταν ο πιο αργός από τους έξι κορυφαίους, ένα ολόκληρο δευτερόλεπτο πιο αργός από τον πρώτο. Ο Albon και ο Verstappen θα πάρουν ποινή πέντε θέσεων, καθώς η Honda έφερε το Spec 4 του κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος χρησιμοποιεί και νέα καύσιμα.

Η Renault, ανανεωμένη μετά από το καλοκαιρινό διάλειμμα, ήταν η ταχύτερη από το midfield, με τον Nico Hulkenberg στην έβδομη θέση, ακολουθούμενο από τον Daniel Ricciardo, ο οποίος είχε επαφή με τις μπαριέρες στη στροφή 5, λίγο πριν το τέλος. Η ζημιά στο πίσω μέρος ήταν μικρή και ο Αυστραλός ήταν σε θέση να οδηγήσει το μονοθέσιο του πίσω στα pits.

Από την όγδοη θέση του Ricciardo, μέχρι την 15η θέση του Kimi Raikkonen, η διαφορά ήταν μόλις μισό δευτερόλεπτο. Ωστόσο, την πρώτη δεκάδα ολοκλήρωσε ο Sergio Perez και ο Romain Grosjean με τα μονοθέσια της Racing Point και της Haas αντίστοιχα, οι οποίοι τερμάτισαν σχεδόν 2 δευτ. πιο πίσω από τον Leclerc.

Η McLaren απουσίαζε από τη μάχη του μεσαίου τμήματος, ωστόσο ο Lando Norris (16ος), ολοκλήρωσε ένα μεγάλο stint με τα σκληρά ελαστικά, με τον team mate του, Carlos Sainz, να επιλέγει να κάνει κάτι αντίστοιχο, σημειώνοντας τον 11ο ταχύτερο χρόνο.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα