Jaguar Land Rover. Εγκαίνια για το ανανεωμένο εργοστάσιό της στο Gaydon και το νέο στούντιο σχεδιασμού

Σχετικά άρθρα

Η Jaguar Land Rover έχει ολοκληρώσει τις εργασίες αναβάθμισης του εργοστασίου της στο Gaydon, ένα project αξίας 550 εκατ. ευρώ. Το νέο κέντρο δημιουργίας προϊόντων (Advanced Product Creation Center) καλύπτει περισσότερα από 50.000 τ.μ και μέσα σε αυτό βρίσκεται και το νέο στούντιο σχεδιασμού της Jaguar.

Οι νέες εγκαταστάσεις διαθέτουν φωτοβολταϊκά στην οροφή, που καλύπτουν το 20% των αναγκών τους για ρεύμα, ενώ το υπόλοιπο 80% παράγεται αποκλειστικά από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Το νέο στούντιο σχεδιασμού της Jaguar έχει ως επικεφαλής του τον Julian Thomson και σύμφωνα με την εταιρία είναι το πιο τεχνολογικά προηγμένο στούντιο σχεδιασμού στον κόσμο, με κορυφαία ρομπότ μοντελοποίησης, συστήματα VR εικονικής πραγματικότητας και μια τεράστια 4K οθόνη-τοίχο. Το στούντιο επιτρέπει την παράλληλη ανάπτυξη 20 μοντέλων κανονικού μεγέθους από πηλό. Οι συγκεκριμένες εγκαταστάσεις καταλαμβάνουν χώρο 12.000 τ.μ, 33% περισσότερο από το προηγούμενο στούντιο σχεδιασμού της εταιρίας που βρισκόταν στο Whitley.

Συνολικά, το εργοστάσιο του Gaydon καταλαμβάνει χώρο 4 εκατ. τ.μ. κάτι που μεταφράζεται σε σχεδόν 480 γήπεδα ποδοσφαίρου, ενώ απασχολεί 13.000 άτομα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η JLR προσλαμβάνει 250 ηλεκτρολόγους μηχανικούς

Τον περασμένο Φεβρουάριο η Jaguar Land Rover (JLR) έκανε γνωστό πως επιβραδύνει την μετάβασή της στην ηλεκτροκίνηση, προσφέροντας περισσότερα plug-in υβριδικά. Ωστόσο, σήμερα, η βρετανική...