Η Audi παρουσιάζει σήμερα το ανανεωμένο RS4 Avant, μόλις δύο χρόνια μετά την αρχική παρουσίασή του.

1Σχεδίαση

Όπως και οι απλές εκδόσεις του ανανεωμένου A4, έτσι και αυτό, αποκτά νέους προφυλακτήρες, νέα γρίλια και νέα LED φωτιστικά σώματα – Matrix LED φωτιστικά σώματα στον πρόσθετο εξοπλισμό. Σε σύγκριση με το A4 Avant, το RS4 Avant έχει αυξημένα μετατρόχια κατά 3 εκατοστά, ενώ φορά νέας σχεδίασης ζάντες 19″ (20″ στον πρόσθετο εξοπλισμό).

2Κινητήρας

Το μοντέλο φορά τον biturbo V6 2,9-λίτρων κινητήρα απόδοσης 450 ίππων με 600 Nm ροπής. Η κίνηση περνά στον δρόμο από όλους τους τροχούς, μέσω ενός οκτατάχυτου αυτόματου κιβωτίου tiptronic. Το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης Quattro, κατανέμει την ισχύ ασύμμετρα στους άξονες (40% μπροστά και 60%) προκειμένου να προσφέρει μια πιο δυναμική συμπεριφορά και καλύτερη πρόσφυση. Το σύστημα μπορεί να μεταφέρει έως και το 70% της ροπής στον μπροστά άξονα και έως και το 85% της ροπής στον πίσω άξονα, όταν οι συνθήκες το απαιτούν. Στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχει και σπορ πίσω διαφορικό.

Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 4,1 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 χλμ/ώρα, αλλά με το επιπλέον RS dynamic πακέτο αυξάνεται στα 280 χλμ/ώρα.

3Ανάρτηση/Φρένα

Η ανάρτηση του RS4 είναι πολλαπλών συνδέσμων (5) μπροστά-πίσω, με την απόσταση από το έδαφος να μειώνεται κατά 7 χιλιοστά. Διαθέτει το σύστημα Dynamic Ride Control (DRC), ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό συναντάμε το δυναμικό σύστημα διεύθυνσης με RS ρυθμίσεις.

Τα φρένα αποτελούνται από δίσκους 375 mm μπροστά με εξαπίστονες δαγκάνες και 330 mm πίσω, ενώ στον πρόσθετο εξοπλισμό υπάρχουν carbon-κεραμικά φρένα με μπροστινούς δίσκους διαμέτρου 400 mm.

4Εσωτερικό

Στο εσωτερικό συναντάμε σπορ καθίσματα με Nappa δέρμα, κοφτό τριάκτινο τιμόνι, λογότυπα RS, φωτιζόμενα μαρσπιέ.

Επίσης διαθέτει το αναβαθμισμένο MMI σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας με οθόνη αφής 10,1″, ενώ υπάρχει και ο ψηφιακός πίνακας οργάνων (Audi virtual cockpit) με οθόνη 12,3″, που μεταξύ άλλων δείχνει πληροφορίες από την πίεση των ελαστικών, την ροπή και τις δυνάμεις G.

5Πωλήσεις

Οι πωλήσεις του θα ξεκινήσουν από τον Οκτώβριο, με τα πρώτα αυτοκίνητα να παραδίδονται τον Δεκέμβριο. Η αρχική του τιμή στη Γερμανία ανέρχεται στις 81.400 ευρώ.