Έρευνα: Το 60% των μπουζί που πωλούνται στο internet είναι πλαστά

Σχετικά άρθρα

Σύμφωνα με τα στοιχεία της έρευνας που διεξήγαγε η FCAI (Federal Chamber of Automotive Industries) Αυστραλίας μαζί με αρκετούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, το 60% των μπουζί που πωλούνται μέσω internet στην Αυστραλία είναι πλαστά.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν πως τα πλαστά μπουζί μοιάζουν οπτικά πάρα πολύ με τα γνήσια, αλλά χρησιμοποιούν χαμηλότερης ποιότητας υλικά και έχουν “κατώτερη ποιότητα κατασκευής”. Οι διαφορές εντοπίζονται κυρίως όταν κάποιος κόψει το μπουζί στη μέση, αλλά υπήρχαν περιπτώσεις που ακόμη και έτσι, δύσκολα μπορούσε να εντοπίσει ποιο από τα δύο είναι αυθεντικό και ποιο πλαστό.

Τα κακής ποιότητας μπουζί προκαλούν κακή ανάφλεξη, αυξημένη κατανάλωση καυσίμου και κακή εκκίνηση του κινητήρα. Επίσης μπορείς να υπερθερμανθούν και να προκαλέσουν “σημαντική πτώση στην ισχύ του κινητήρα, ιδιαίτερα υπό βαρύ φορτίο ή κατά την επιτάχυνση”. Μάλιστα, εάν η υπερθέρμανση συνεχίσει, τότε τα μπουζί μπορεί να λιώσουν και να προκαλέσουν πιο σοβαρά προβλήματα στον κινητήρα.

ΠηγήNews.com.au

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...