Η Aston Martin παρουσίασε επίσημα σήμερα την DBS GT Zagato. Το μοντέλο βασίζεται στη DBS Superleggera, έχοντας νέο σώμα σχεδιασμένο από την Zagato, με double bublle οροφή, νέα ενεργή γρίλια, χρυσαφί ζάντες 20″, νέο καπό και νέους λεπτότερους προβολείς. Τα σήματα μπροστά και πίσω είναι κατασκευασμένα από πραγματικό χρυσό 18 καρατίων.

Μηχανικά φορά τον V12 5,2-λίτρων twin-turbo κινητήρα της DBS Superleggera, ο οποίος έχει δυναμώσει και πλέον αποδίδει 770 άλογα. Στο εσωτερικό συναντάμε νέο πίνακα οργάνων και νέα κεντρική κονσόλα, με τα διακοσμητικά να μπορούν να κατασκευαστούν είτε από carbon, είτε από αλουμίνιο, είτε από 3D εκτυπωμένο ανοξείδωτο χάλυβα με επίστρωση πραγματικού χρυσού.

Τα καθίσματα διαθέτουν νέες δερμάτινες επενδύσεις, με το τμήμα Q της Aston Martin να μπορεί να παραμετροποιήσει το εσωτερικό ανάλογα με τα θέλω του ιδιοκτήτη.

Μόλις 19 DBS GT Zagato θα κατασκευαστούν, με το αυτοκίνητο να είναι μέρος της DBZ Zagato Collection μαζί με την DB4 GT Zagato Continuation. Οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να τα αγοράσουν και τα δύο, μιας και τα αυτοκίνητα δεν πωλούνται ξεχωριστά.

Τα δύο αυτοκίνητα δημιουργήθηκαν για τον εορτασμό των 100στών γενεθλίων της Zagato, με την DB4 GT Zagato Continuation να μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά σε πίστες και η DBS GT Zagato σε δημόσιους δρόμους. Το κόστος και των δύο αυτοκινήτων ανέρχεται στα 6 εκατ. λίρες Αγγλίας (6,8 εκατ. ευρώ) χωρίς φόρους.

Οι παραδόσεις των Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation θα ξεκινήσουν το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ενώ αυτές του DBS GT Zagato 12 μήνες αργότερα.