Το VW Group θέτει τους στόχους του για να γίνει κλιματικά ουδέτερο το 2050

Σχετικά άρθρα

To VW Group έχει δεσμευτεί να εφαρμόσει τη Συμφωνία των Παρισίων για την κλιματική αλλαγή και σήμερα ανακοίνωσε ότι έχει θέσει την πορεία της να γίνει κλιματικά ουδέτερη το 2050, ακολουθώντας την περιβαλλοντική στρατηγική της “goTOzero”.

Για τη μείωση των εκπομπών CO2, ο όμιλος Volkswagen επικεντρώνεται στην “ηλεκτροποίηση” του στόλου του. Επιπλέον, η Volkswagen προσφέρει στους πελάτες της ηλεκτρική ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές για τη φόρτιση της μπαταρίας, ενώ η έναρξη της παραγωγής των ηλεκτρικών μοντέλων στο εργοστάσιο της Volkswagen στο Zwickau της Γερμανίας έχει οριστεί για τις 4 Νοεμβρίου του 2019.

Η Volkswagen ετοιμάζει “επίθεση” προσφοράς ηλεκτρικών αυτοκινήτων, καθώς έχει προγραμματίσει να λανσάρει 70 ηλεκτρικά μοντέλα μέχρι το 2025, ώστε να πουλάει περισσότερα από τρία εκατομμύρια ηλεκτρικά οχήματα ετησίως. Για την παραγωγή αυτών, οκτώ εργοστάσια οχημάτων στην Ευρώπη, στη Κίνα και στις ΗΠΑ θα μετατραπούν ώστε να παράγουν ηλεκτρικά οχήματα έως το 2022.

Επιπλέον, και σύμφωνα με την “goTOzero” στρατηγική, ο όμιλος Volkswagen έχει θέσει στόχους για τη μείωση των εκπομπών CO2 του στόλου του, ο οποίος αποτελείται από σχεδόν 11 εκατομμύρια νέα οχήματα ετησίως, που κατασκευάζονται σε 122 εργοστάσια παγκοσμίως.

Πιο συγκεκριμένα, η εταιρεία σκοπεύει να μειώσει τις εκπομπές CO2 του στόλου των καινούργιων αυτοκινήτων στην Ευρώπη από 123 γρ/χλμ το 2018, στα 95 γρ./χλμ το 2020. Μέχρι το 2025, τα εργοστάσια της θα μειώσουν τις εκπομπές CO2 ανά όχημα που παράγεται κατά 45% σε σύγκριση με το 2010. Μέχρι το 2025, το αποτύπωμα άνθρακα του ομίλου θα μειωθεί κατά 30% ανά όχημα σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του, σε σύγκριση με το 2015.

Μέχρι το 2030, ο όμιλος Volkswagen θα μειώσει τις εκπομπές CO2 του νέου στόλου επιβατικών αυτοκινήτων στα 74 γρ./χλμ. Το 2030, μόλις επιτευχθούν οι στόχοι, ο στόλος των νέων αυτοκινήτων του ομίλου θα αποτελείται από περίπου 40% ηλεκτρικά οχήματα.

Διάβασε ακόμα

Η Volvo θέλει να γίνει κλιματικά ουδέτερη έως το 2040

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα