Γερμανικές Autobahns: Παραμένουν χωρίς όρια ταχύτητας

Σχετικά άρθρα

Για ακόμη μια φορά η Μπούντεσταγκ (η γερμανική βουλή) απέρριψε να τεθούν όρια ταχύτητας στις γερμανικές Autobahn. Την πρόταση για την επιβολή ορίου ταχύτητας 130 χλμ/ώρα την έθεσε το Κόμμα των Πρασίνων.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ήταν κατά των ορίων ταχύτητας, αφού 498 βουλευτές καταψήφισαν την πρόταση, έναντι 126 βουλευτών που ψήφισαν υπέρ.

Η Γερμανία είναι η μοναδική χώρα της Ευρώπης, σε τμήματα των αυτοκινητοδρόμων της οποίας δεν υφίσταται όριο ταχύτητας. Σε δημοσκόπηση που διεξήχθη τον περασμένο Ιανουάριο, η οριακή πλειοψηφία των Γερμανών τάχθηκε υπέρ της θέσπισης ανώτατων ορίων ταχύτητας στους περίφημους γερμανικούς αυτοκινητοδρόμους (Autobahn) για να βοηθήσουν στην αντιμετώπιση της αλλαγής του κλίματος.

Συγκεκριμένα, το 52% των ερωτηθέντων ζήτησαν οι ταχύτητες οχημάτων να περιοριστούν στα 120 – 140 χιλιόμετρα ανά ώρα, σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που διεξήγαγε το ινστιτούτο Emnid και δημοσιεύθηκε από την εφημερίδα Bild am Sonntag. Το 46% αντιτίθεται σε αυτά τα όρια.

Ο υπουργός Μεταφορών της Γερμανίας, Andreas Scheuer, δήλωσε:

Η αρχή της ελευθερίας έχει αποδειχθεί ορθή: ο καθένας που θέλει να οδηγήσει με 120 χλμ/ώρα μπορεί να οδηγήσει με 120 χλμ/ώρα και όσοι θέλουν να πάνε πιο γρήγορα μπορούν να το κάνουν αυτό, επίσης.

Οι γερμανικοί αυτοκινητόδρομοι είναι οι ασφαλέστεροι στον κόσμο και η επιβολή ορίου ταχύτητας θα μειώσει τις συνολικές εκπομπές άνθρακα της χώρας κατά λιγότερο από 0,5%.

Συμπλήρωσε, πως στα 7.640 χιλιόμετρα των γερμανικών αυτοκινητοδρόμων – περίπου το 30% του συνόλου – έχουν ήδη όρια ταχύτητας.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Δες την Michele Mouton να αντιδρά στη νίκη της στο Rally Ακρόπολις

Η Michele Mouton είναι η πιο επιτυχημένη γυναίκα που συμμετείχε ποτέ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ράλι και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια από τον πρώτο της...
Autoblog.gr