Οι Ευρωπαϊκές αγορές κρατούν ζωντανά τα stations wagons

Σχετικά άρθρα

Για πολλά χρόνια τα station wagons μοντέλα ήταν τα αγαπημένα των Ευρωπαίων, αφού συνδυάζουν άνεση, πρακτικότητα και μεγάλους χώρους αποσκευών. Ωστόσο τα SUVs και τα crossovers έχουν γίνει πλέον τα αγαπημένα τους, όπως δείχνουν και τα επίσημα νούμερα, με το 34% των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη να είναι SUVs και crossovers, ενώ μόλις το 11% είναι station wagons.

Φέτος αναμένεται να πουληθούν περί τα 1,7 εκατομμύρια station wagon μοντέλα στην Ευρώπη, την ώρα που το 2016 είχαν πουληθεί περί τα 2 εκατ, ενώ οι αναλυτές πιστεύουν πως έως το 2025, οι πωλήσεις τους θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, στα 1,5 εκατ. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, έχουν πουληθεί 863.626 station wagons στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας πτώση 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η ευρωπαϊκή αγορά είναι αυτή που ουσιαστικά κρατά ζωντανή την συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, αφού οι πωλήσεις τους στη Γηραιά Ήπειρο αντιπροσωπεύουν το 72% των παγκόσμιων πωλήσεων. Η Σουηδία, η Γερμανία, η Τσεχία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Πολωνία, είναι οι χώρες που τα stations wagons σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Σήμερα, πολλές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες με μακρά ιστορία στα station wagon μοντέλα, όπως η Citroen, η Alfa Romeo, η Nissan και η Honda, που δεν προσφέρουν στην αγορά τέτοια μοντέλα, με την Renault να αποφασίζει να μην βγάζει το νέο Clio σε station wagon έκδοση, λόγω των ισχνών πωλήσεων της προηγούμενης γενιάς. Η Toyota προσφέρει μόνο ένα station wagon στην αγορά, ενώ η Ford, η Peugeot και η Renault προσφέρουν από δύο μοντέλα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Ευρώπη χρειάζεται 8 φορές περισσότερα σημεία φόρτισης ετησίως έως το 2030, για να επιτύχει τους στόχους CO2

Μια νέα έκθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης Κατασκευαστών Αυτοκινήτων (ACEA) αποκαλύπτει ένα ανησυχητικό χάσμα μεταξύ της τρέχουσας διαθεσιμότητας δημόσιων σημείων φόρτισης για ηλεκτρικά αυτοκίνητα στην...

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...