Για πολλά χρόνια τα station wagons μοντέλα ήταν τα αγαπημένα των Ευρωπαίων, αφού συνδυάζουν άνεση, πρακτικότητα και μεγάλους χώρους αποσκευών. Ωστόσο τα SUVs και τα crossovers έχουν γίνει πλέον τα αγαπημένα τους, όπως δείχνουν και τα επίσημα νούμερα, με το 34% των νέων αυτοκινήτων που πωλούνται στην Ευρώπη να είναι SUVs και crossovers, ενώ μόλις το 11% είναι station wagons.

Φέτος αναμένεται να πουληθούν περί τα 1,7 εκατομμύρια station wagon μοντέλα στην Ευρώπη, την ώρα που το 2016 είχαν πουληθεί περί τα 2 εκατ, ενώ οι αναλυτές πιστεύουν πως έως το 2025, οι πωλήσεις τους θα μειωθούν ακόμη περισσότερο, στα 1,5 εκατ. Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, έχουν πουληθεί 863.626 station wagons στην Ευρώπη, παρουσιάζοντας πτώση 10% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2018.

Η ευρωπαϊκή αγορά είναι αυτή που ουσιαστικά κρατά ζωντανή την συγκεκριμένη κατηγορία οχημάτων, αφού οι πωλήσεις τους στη Γηραιά Ήπειρο αντιπροσωπεύουν το 72% των παγκόσμιων πωλήσεων. Η Σουηδία, η Γερμανία, η Τσεχία, η Ολλανδία, το Βέλγιο και η Πολωνία, είναι οι χώρες που τα stations wagons σημειώνουν τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ευρώπη.

Σήμερα, πολλές είναι οι αυτοκινητοβιομηχανίες με μακρά ιστορία στα station wagon μοντέλα, όπως η Citroen, η Alfa Romeo, η Nissan και η Honda, που δεν προσφέρουν στην αγορά τέτοια μοντέλα, με την Renault να αποφασίζει να μην βγάζει το νέο Clio σε station wagon έκδοση, λόγω των ισχνών πωλήσεων της προηγούμενης γενιάς. Η Toyota προσφέρει μόνο ένα station wagon στην αγορά, ενώ η Ford, η Peugeot και η Renault προσφέρουν από δύο μοντέλα.