Ακυρώθηκε η Renault από το Ιαπωνικό GP

Σχετικά άρθρα

H FIA μόλις ανακοίνωσε ότι η Renault αποκλείστηκε από τα αποτελέσματα του Ιαπωνικού Grand Prix, μετά τη διαμαρτυρία της Racing Point. Αυτό σημαίνει ότι η γαλλική μάρκα χάνει τους 9 βαθμούς που συγκέντρωσαν στη Suzuka ο Daniel Ricciardo και ο Nico Hulkenberg, οι οποίοι τερμάτισαν στην 6η και 10η θέση αντίστοιχα.

Η διαμαρτυρία του Racing Point αφορούσε φερόμενη παραβίαση των αθλητικών και τεχνικών κανονισμών και του διεθνούς αθλητικού κώδικα της FIA. Πιο συγκεκριμένα αφορούσε το προκαθορισμένο σύστημα ρύθμισης της πέδησης (pre-set lap distance-dependent brake bias adjustment system).

Μετά το τέλος του αγώνα και την καταγγελία της Racing Point, η FIA κατάσχεσε τις τυποποιημένες ηλεκτρονικές μονάδες ελέγχου και τα τιμόνια που χρησιμοποίησαν οι Ricciardo και Hulkenberg για περαιτέρω έρευνα.

Με τον αποκλεισμό των δύο μονοθεσίων της Renault, ο Lance Stroll της Racing Point πήρε τους δύο βαθμούς της ένατης θέσης και ο Daniil Kvyat τον ένα της 10ης θέσης. Ο Charles Leclerc της Ferrari, ο Pierre Gasly της Toro Rosso και ο Sergio Perez της Racing Point ανέβηκαν μια θέση, τερματίζοντας στην έκτη, έβδομη και όγδοη αντίστοιχα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...