Το Toyota e-Racer χαρίζει συγκινήσεις, παρά το γεγονός πως είναι αυτόνομο

Σχετικά άρθρα

Η Toyota στην έκθεση του Τόκιο παρουσιάζει μια σειρά πρωτότυπων, με το e-Racer να ξεχωρίζει. Το πρωτότυπο είναι διθέσιο, μπορεί να προσφέρει οδηγική απόλαυση στους επιβάτες του, ενώ μπορεί να κινηθεί και αυτόνομα.

Σύμφωνα με την Toyota, το e-Racer σχεδιάστηκε για να αποδείξει πως ένα μέλλον με αυτόνομα αυτοκίνητα θα μπορεί να χαρίσει συγκινήσεις στους λάτρεις της οδήγησης. Οι επισκέπτες στο περίπτερο της Nissan, θα μπορούν, φορώντας ειδικά VR γυαλιά, να απολαύσουν μια γρήγορη βόλτα με το e-Racer μέσα σε κάποια πίστα αγώνων ταχύτητας.

https://youtu.be/3aqBJkptC5s

Στο περίπτερο της Toyota βρίσκονται το νέο Mirai, διάφορα πρωτότυπα και ρομπότ, ηλεκτρικά scooter, αλλά και το Ultra-Compact BEV, το πρώτο της ηλεκτρικό αυτοκίνητο παραγωγής.

https://youtu.be/Xfxo4z7a2Y4

Στις σχετικές ειδήσεις η Toyota ανακοίνωσε πως κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο το 2020, θα παρουσιάσει ένα ηλεκτρικό πρωτότυπο που κάνει χρήση solid state (στερεού τύπου) μπαταριών, με την συγκεκριμένη τεχνολογία μπαταριών να κυκλοφορεί στην αγορά στα μέσα της επόμενης δεκαετίας.

https://youtu.be/27V1VWvsJyo

Το πρωτότυπο αναμένεται να βασίζεται στο e-Palette, με τις μπαταρίες στερεού τύπου, να αντικαθιστούν τις μπαταρίες ιόντων-λιθίου, έχοντας μικρότερο μέγεθος, αλλά συνάμα πενταπλάσια αυτονομία. Αντί για υγρό ηλεκτρολύτη, που χρησιμοποιούν οι μπαταρίες νικελίου-υδριδίου και ιόντων-λιθίου, διαθέτουν έναν στερεό κεραμικό ή πολυμερή ηλεκτρολύτη, προσφέροντας αυτονομία 500 χλμ ανά φόρτιση σε ένα επιβατικό αυτοκίνητο.

Οι περισσότερες μπαταρίες ιόντων-λιθίου χρειάζονται 20 με 30 λεπτά σε ταχυφορτιστή, για να γεμίσουν στο 80%, προσφέροντας μια αυτονομία -στην καλύτερη- 350 χλμ. Η Toyota θέλει με τις νέες μπαταρίες να μειώσει τον χρόνο φόρτισης σε όσο χρόνο διαρκεί η πλήρωση του ρεζερβουάρ ενός αυτοκινήτου με κινητήρα εσωτερικής καύσης.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

BYD Ocean-M Concept

Το Ocean-M Concept παρουσίασε η BYD στην έκθεση του Πεκίνου, με το πρωτότυπο να περνά στη παραγωγή μέσα στο τρίτο τρίμηνο του έτους. Πρόκειται...

Genesis G80 EV Magma Concept

Στο περίπτερο της Genesis στην έκθεση του Πεκίνου βρίσκεται το G80 EV Magma Concept, με το πρωτότυπο να ξεχωρίζει από το νέο bodykit κατασκευασμένο...

Τέσσερα πρωτότυπα από την Nissan

Τα πρωτότυπα Epoch, Evo, Epic και Era παρουσίασε στην έκθεση του Πεκίνου η Nissan, πρωτότυπα που δημιουργήθηκαν σε συνεργασία με την Dongfeng Motor. Πρόκειται...