Tesla: Κέρδη 143 εκατ. δολαρίων το 3ο τρίμηνο

Σχετικά άρθρα

Εντυπωσιακή αύξηση κερδών ανακοίνωσε η Tesla κατά το τρίτο τρίμηνο του έτους, διαψεύδοντας έτσι τις δυσοίωνες προβλέψεις των τελευταίων μηνών, ενώ παράλληλα ανακοίνωσε την περαιτέρω επέκταση της εργοστασιακής της βάσης σε Κίνα και Ευρώπη, με την τιμή της μετοχής της να ενισχύεται πάνω από 20% μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων και από τα 254,68 δολάρια που έκλεισε χθες η τιμή της στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης, να βρίσκεται πλέον στα 306 δολάρια.

Τα καθαρά κέρδη της Tesla ανήλθαν στα 143 εκατ. δολάρια ή 80 σεντς ανά μετοχή, από τα 311 εκατ. δολάρια ή 1,82 δολάρια ανά μετοχή την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ τα προσαρμοσμένα κέρδη διαμορφώθηκαν στα 342 εκατ. δολάρια, ή 1,91 δολάρια ανά μετοχή από τα 3,02 δολάρια πέρυσι. Παράλληλα, τα έσοδα μειώθηκαν στα 6,3 δισ. δολάρια από τα 6,82 δισ. δολάρια.

H Tesla ανέφερε πως τα μισθωμένα οχήματα τριπλασιάστηκαν σε σχέση με το 2018, κάτι που από μόνο του επηρέασε τα μειωμένα έσοδα από έτος σε έτος. Παράλληλα, η βελτίωση στην κερδοφορία αποδίδεται σε θεμελιώδεις βελτιώσεις της λειτουργικότητας, όπως μεγαλύτερη απορρόφηση σταθερού κόστους, μειωμένο κόστος παραγωγής και υλικών.

Στόχος της Tesla είναι μέχρι το τέλος του 2019 να παραδώσει μεταξύ 360.000 και 400.000 αυτοκινήτων, ενώ κατά το τρίτο τρίμηνο παρέδωσε 97.000 αυτοκίνητα.

Η παραγωγή του Model Y θα ξεκινήσει νωρίτερα, το καλοκαίρι του 2020, από το φθινόπωρο που ήταν αρχικά προγραμματισμένη. Το Model Y θα κατασκευάζεται αρχικά στο Fremont της Καλιφόρνια, ενώ αργότερα θα κατασκευάζεται και στο εργοστάσιό της Tesla στη Σαγκάη το οποίο έχει ξεκινήσει να παράγει δοκιμαστικά το Model 3. Το Tesla Semi αναμένεται να ξεκινήσει την παραγωγή του, αρχικά σε περιορισμένα αντίτυπα, μέσα στο 2020.

Τέλος η Tesla λέει πως βρίσκεται στη τελική διαδικασία επιλογής για το που θα κατασκευάσει το Gigafactory εργοστάσιό της στην Ευρώπη, το οποίο θα αναλάβει μέρος της παραγωγής των Model 3 και Model Y, από το 2021 και μετά. Κατά πάσα πιθανότητα το εργοστάσιο θα κατασκευαστεί στη Γερμανία.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ζητά από τους μετόχους της να δώσουν 56 δισ. δολάρια στον Elon Musk

Η Tesla θα ζητήσει από τους μετόχους της να ψηφίσουν ξανά για το ίδιο πακέτο αποζημίωσης ύψους 56 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τον διευθύνοντα σύμβουλο...