Η Tesla ανακοίνωσε πως σημείωσε ρεκόρ παραγωγής και παραδόσεων αυτοκινήτων το τρίτο τρίμηνο, αν και ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες των αναλυτών της Wall Street, που ανέμεναν να φτάσει τις 99.000. Όπως ενημέρωσε η Tesla, παρήγαγε 16.318 Model S και Model X και 79.837 Model 3, ενώ ο αριθμός των παραδόσεων έφτασε τις 17.400 (Model S και Model X) και 79.600 (Model 3).

Συνολικά, η παραγωγή της έφτασε τις 96.155, ενώ οι παραδόσεις ξεπέρασαν τις 97.000 παγκοσμίως. Επίσης, σύμφωνα με την εταιρεία, πέτυχε ρεκόρ καθαρών παραγγελιών. H μετοχή της ωστόσο υποχωρεί κατά 6,05%, καθώς το αποτέλεσμα δεν ήταν σε ευθυγράμμιση με τις προβλέψεις τόσο των αναλυτών, όσο και του Musk, ο οποίος είχε πει πως οι παραδόσεις θα ξεπερνούσαν τις 100.000. Στόχος της Tesla είναι μέχρι το τέλος του έτους να παραδώσει μεταξύ 360.000 και 400.000 αυτοκινήτων, ενώ θα ξεκινήσει την παραγωγή αυτοκινήτων και στη Κίνα, προκειμένου να τα καταφέρει.

Στις σχετικές ειδήσεις η Tesla προχώρησε στην εξαγορά την DeepScale, μιας εταιρίας που ειδικεύεται στην παραγωγή λογισμικών συστημάτων που επιτρέπουν στα αυτόνομα αυτοκίνητα να αποκωδικοποιούν το περιβάλλον τους.

Η αγορά της DeepScale εξυπηρετεί τον στόχο της Tesla να κατασκευάσει αυτοκίνητα με προηγμένα συστήματα υποστήριξης οδηγού που οι ιδιοκτήτες τους θα τα νοικιάζουν ως robotaxi σε μια πλατφόρμα τύπου Uber χωρίς οδηγούς. Ωστόσο, όπως και όλες οι αυτοκινητοβιομηχανίες, η Tesla περιορίζεται από τα υπολογιστικά συστήματα που μπορεί να ενσωματώσει στα οχήματά της.

Τέλος η NHTSA ξεκίνησε έρευνα για τη λειτουργία Smart Summon της Tesla, η οποία έγινε πρόσφατα διαθέσιμη, αλλά ήδη λόγω αυτής έχουν προκληθεί δεκάδες ατυχήματα.