Tesla: Μπορεί πλέον να κατασκευάζει αυτοκίνητα στη Κίνα

Σχετικά άρθρα

Το υπουργείο βιομηχανίας της Κίνας έδωσε την σχετική άδεια στην Tesla, ώστε αυτή να μπορεί να κατασκευάζει αυτοκίνητα στη Κίνα. Έτσι η Tesla μπορεί να ξεκινήσει άμεσα την παραγωγή του Model 3 στο νέο της εργοστάσιο που βρίσκεται Σαγκάη και τα θεμέλια του μπήκαν στις 7 Ιανουαρίου. Η δοκιμαστική παραγωγή του Model 3, ώστε να δει η εταιρία ότι όλα λειτουργούν σωστά, έχει ξεκινήσει από τον περασμένο Αύγουστο.

Το εργοστάσιο είναι το πρώτο μεγάλο εργοστάσιο της Tesla εκτός αμερικανικού εδάφους, και βρίσκεται σε μια έκταση 860.000 τετραγωνικών μέτρων, με το οικόπεδο να κοστίζει στην Tesla 140,51 εκατ. δολάρια. Σε αυτό θα κατασκευάζονται τα Model 3 και Model Y για την ευρύτερη περιοχή της Κίνας, ενώ το πλάνο προβλέπει την κατασκευή του εργοστασίου να ολοκληρώνεται σύντομα, φτάνοντας στο μέγιστο της απόδοσης του μέσα στο 2020.

Ο Elon Musk έχει δηλώσει ότι θέλει να δει το Gigafactory 3 να παράγει τουλάχιστον 3.000 οχήματα ανά εβδομάδα μέχρι το τέλος του έτους. Εάν επιτευχθεί αυτό, το εργοστάσιο θα συμβάλει στον διπλασιασμό του όγκου παραγωγής των αυτοκινήτων της Tesla παγκοσμίως, μιας και θα έχει ετήσια παραγωγική δυνατότητα 500.000 αυτοκινήτων. Η κατασκευή του αναμένεται να κοστίσει στην Tesla περί τα 2 δισ. δολάρια.

Η παραγωγή αυτοκινήτων της Tesla στην Κίνα αναμένεται να ρίξει το κόστος παραγωγής, εξαιτίας των δασμών και της θαλάσσιας μεταφοράς. Τον Οκτώβρη του 2018, η εταιρεία είχε δηλώσει ότι λειτουργεί στη Κίνα με μειονέκτημα 55% με 60% στα κόστη για τους παραπάνω λόγους και λόγω της αδυναμίας προσέλκυσης ρευστότητας σε σύγκριση με τους ντόπιους κατασκευαστές.

Διάβασε επίσης

Η Κίνα εξαιρεί την Tesla από τους δασμούς 10%

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck

Η Tesla ανακαλεί 3.878 Cybertruck εξαιτίας του προβλήματος με το μεταλλικό κάλυμμα του πεντάλ του γκαζιού, το οποίο ενδέχεται να μην έχει στερεωθεί καλά...