Η Nissan βρίσκεται εν μέσω ενός σχεδίου αναδιάρθρωσης προκειμένου να βελτιώσει την κερδοφορία της. Έτσι έχει ανακοινώσει πως θα απολύσει 12.500 υπαλλήλους της παγκοσμίως, θα καταργήσει το 10% των μοντέλων της, πουλά θυγατρική της για 1 δισ. δολάρια, ενώ ίσως καταργήσει την Datsun.

Επίσης έχει ανακοινώσει πως η Infiniti αποχωρεί από την ευρωπαϊκή αγορά από τις αρχές του 2020, λόγω των ισχνών πωλήσεων και έτσι έχει ξεκινήσει να διερευνά εάν υπάρχει ενδιαφέρον να πουλήσει τα εργοστάσια της σε Ηνωμένο Βασίλειο και Ισπανία, ειδικά από την στιγμή που η ιαπωνική εταιρία βλέπει το μερίδιο αγορά της στην ευρωπαϊκή αγορά να μειώνεται και σήμερα να ανέρχεται στο 2,5%, όταν έναν χρόνο πριν βρισκόταν στο 3,3%.

Ενδεχομένως τα εργοστάσια της Nissan να καταλήξουν “στα χέρια” κινεζικών αυτοκινητοβιομηχανιών. Εκπρόσωπος της Nissan δήλωσε πως “αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα σχέδιο να πουλήσουμε τα δύο αυτά εργοστάσια στην Ευρώπη“, αλλά αρνήθηκε να απαντήσει στο εάν αξιολογούν το ενδιαφέρον άλλων αυτοκινητοβιομηχανιών για την απόκτησή τους.