Η Nissan καταργεί το 10% των μοντέλων της

Σχετικά άρθρα

Την περασμένη εβδομάδα η Nissan έκανε γνωστό πως θα κόψει 12.500 θέσεις εργασίας παγκοσμίως, και τώρα η εταιρία ανακοίνωσε πως θα σταματήσει την παραγωγή των μοντέλων που δεν έχουν αξιόλογη εμπορική απήχηση. Οι μειώσεις θα αφορούν κυρίως τα σεντάν μοντέλα τα οποία χάνουν μερίδιο από την αγορά λόγω της ραγδαίας αύξησης των πωλήσεων των SUV.

Η μείωση των πωλήσεων των αυτοκινήτων που καταγράφεται στη διεθνή αγορά, η επένδυση μεγάλου ύψους που αφορά την εξέλιξη της ηλεκτροκίνησης και της αυτόνομης οδήγησης και οι νέες ισορροπίες που διαμορφώνονται με την Renault, μετά την σύλληψη του Carlos Ghosn, είναι οι σημαντικότερες αίτιες που οδήγησαν την Nissan στην επανεξέταση των διεθνών δραστηριοτήτων της.

Ορισμένα από τα μοντέλα τα οποία ενδεχομένως να δεχθούν τις συνέπειες από τις περικοπές των εξόδων είναι τα Nissan Sentra, Nissan Versa, Nissan 370Z, Datsun on-DO, Infiniti Q60 και Infiniti Q70. Η Nissan, επανεξετάζει την στρατηγική της για τα 60 μοντέλα που περιλαμβάνουν οι μάρκες Nissan, Infiniti και Datsun, οι οποίες ανήκουν στο χαρτοφυλάκιο της.

Η ιαπωνική αυτοκινητοβιομηχανία ανακοίνωσε ότι θα μειώσει το χαρτοφυλάκιο προϊόντων της κατά τουλάχιστον 10% μέχρι τις 31 Μαρτίου 2022. Αυτή η απόφαση είναι μέρος ενός μεγάλου προγράμματος αναδιάρθρωσης το οποίο περιλαμβάνει περικοπές του εργατικού δυναμικού και της παραγωγικής ικανότητας.

Η Nissan, εξετάζει το ενδεχόμενο να συρρικνώσει τις επιλογές και τα πακέτα που προσφέρονται στα οχήματά της. Οι πολυάριθμες παραλλαγές και εκδόσεις αποδεικνύονται ακριβές και επιβαρύνουν την εταιρεία με πρόσθετες δαπάνες και περίπλοκες διαδικασίες.

Ανάλογες αποφάσεις για περιορισμό της παραγωγής και των εκδόσεων έχει πάρει και η Mercedes-Benz.

Πέρσι, η Nissan, είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει την παραγωγή οκτώ νέων αμιγώς ηλεκτροκίνητων μοντέλων για να επιτύχει ετήσιες πωλήσεις 1 εκατομμυρίου ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι το 2022. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι το μεγάλο σεντάν της Nissan, Maxima, θα μπορούσε να λανσαριστεί στην αγορά σαν ένα αμιγώς ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα βασίζεται στο πρωτότυπο IMs, που αποκαλύφθηκε στη φετινή έκθεση του Detroit.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Nissan Frontier Hardbody Edition

Η Nissan προσφέρει το Frontier και στην Hardbody έκδοση, που αντλεί έμπνευση από το Nissan Hardbody της δεκαετίας του 1980, συνδυάζοντας τη ρετρό αισθητική...

Η Nissan θα καταργήσει τα Altima και Versa

Δύο ακόμη σεντάν μοντέλα θα μπουν σύντομα στο χρονοντούλαπο της ιστορίας, με την Nissan να καταργεί από τη γκάμα της το 2025 τα Altima...

Η Nissan αναγκάζεται να καθυστερήσει την παραγωγή του νέου Kicks

H Nissan είχε προγραμματίσει να ξεκινήσει την παραγωγή της δεύτερης γενιάς του Kicks το Δεκέμβριο του 2023, αλλά το χρονοδιάγραμμα του συμπαγούς SUV παρατάθηκε...

Η Nissan ανακαλεί 236.238 Sentra

Η Nissan προχωρά στην ανάκληση 236.238 Sentra επειδή τα ακρόμπαρα μπορούν να λυγίσουν εάν το αυτοκίνητο πέσει σε κάποια λακκούβα ή χτυπήσει κάποιο κράσπεδο,...