Τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα που ανακοίνωσε χθες η Tesla, είχαν ως αποτέλεσμα η αξία της μετοχή της να αυξηθεί κατά περισσότερο από 20% και να αγγίξει τα 300 δολάρια. Αποτέλεσμα αυτής της αύξησης ήταν η κεφαλαιοποίηση της Tesla να ξεπεράσει αυτή της GM, με την εταιρία του Elon Musk να γίνεται η μεγαλύτερη αμερικάνικη αυτοκινητοβιομηχανία σε χρηματιστηριακή αξία.

Συγκεκριμένα, η κεφαλαιοποίηση της Tesla ανέρχεται σήμερα στα 53,68 δισ. δολάρια, όταν αυτή της GM φτάνει τα 51,14 δισ. δολάρια, της Ford τα 34,21 δισ. δολάρια και της FCA τα 18,39 δισ. δολάρια.

Στις σχετικές ειδήσεις, η Tesla δέχτηκε μήνυση από την οικογένεια του Omar Awan, ενός 48χρονου αναισθησιολόγου, ο οποίος τράκαρε με το Model S του στη Φλόριντα των ΗΠΑ τον περασμένο Φεβρουάριο, με αποτέλεσμα το αυτοκίνητό του να πιάσει φωτιά και ο Awan να χάνει τη ζωή του, παρά το γεγονός πως ένας αστυνομικός που βρέθηκε άμεσα στο σημείο του ατυχήματος και προσπάθησε να τον απεγκλωβίσει, δεν κατάφερε να ανοίξει τις πόρτες του Model S, επειδή δεν βγήκαν από την θέση τους, οι “κρυφές” pop-up χειρολαβές του.

Ο Awan έχασε την ζωή του από τον καπνό και την φωτιά, όπως έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση. Η φωτιά ξεκίνησε από τις μπαταρίες του αυτοκινήτου, με την οικογένεια του Awan να υποστηρίζει στην μήνυση της, πως ο 48χρονος θα ζούσε σήμερα εάν οι χειρολαβές του Model S ήταν προσβάσιμες, αφού η φωτιά που προκλήθηκε δεν έδωσε μεγάλο χρονικό περιθώριο στον αστυνομικό να κάνει περισσότερες κινήσεις για τον απεγκλωβισμό του, όπως πχ να σπάσει το παράθυρο.