Η Infiniti έδωσε στη δημοσιότητα τα σχέδιά της για την ηλεκτροκίνηση και ανάμεσα σε αυτά συναντάμε και ηλεκτρικά μοντέλα που θα διαθέτουν έναν 1.500άρη κινητήρα βενζίνης με μεταβλητή τεχνολογία συμπίεσης, που θα λειτουργεί ως γεννήτρια, προκειμένου να φορτίζει τις μπαταρίες των ηλεκτροκινητήρων. Παρόμοια συστήματα διαθέτουν τα BMW i3 REx, Honda Insight και Chevrolet Volt.

Η εταιρία θα κατασκευάζει τόσο τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα της, όσο και τα ηλεκτροκίνητα με τον range extender βενζινοκινητήρα, στην ίδια πλατφόρμα, με τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα να φορούν μεγαλύτερες μπαταρίες, ενώ αυτές με τον range extender κινητήρα θα διαθέτουν μπαταρίες χωρητικότητας από 3,5 έως 5,1 kWh. Η κίνηση θα στέλνεται σε όλους τους τροχούς, αφού κάθε άξονας θα διαθέτει τον δικό του ηλεκτροκινητήρα.

Οι δύο ηλεκτροκινητήρες θα αποδίδουν συνδυαστικά από 251 έως 435 άλογα, με τις δυνατότερες εκδόσεις να μπορούν να κάνουν τα 0-100 χλμ/ώρα σε 4,5 δευτερόλεπτα. Τα μοντέλα με τον range extender κινητήρα βενζίνης δεν θα διαθέτουν θύρα φόρτισης, αφού η ηλεκτρική ενέργεια θα παράγεται αποκλειστικά από τον βενζινοκινητήρα.

Η Infiniti υπερασπίζεται την επιλογή της για τον range extender κινητήρα, δηλώνοντας πως η συγκεκριμένη υλοποίηση προσφέρει τα καλύτερα των δύο κόσμων, με τα συγκεκριμένα μοντέλα να έχουν άμεση απόκριση και επιτάχυνση, χωρίς τα μειονεκτήματα των ηλεκτρικών μοντέλων, όπως η περιορισμένη αυτονομία ανά φόρτιση και οι ελλιπής υποδομές σταθμών φόρτισης.

Επιπλέον, η εταιρία δηλώνει πως τα συγκεκριμένα μοντέλα θα λειτουργήσουν επίσης ως “γέφυρα στην πλήρη ηλεκτροκίνηση”, καθώς ορισμένοι πελάτες της δεν είναι έτοιμοι να αγκαλιάσουν σήμερα τα αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα.

Τα ηλεκτρικά μοντέλα της Infiniti θα έχουν νέα σχεδίαση και θα διαφέρουν από τα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης της εταιρίας. Θα υιοθετήσουν τη σχεδιαστική γλώσσα “Powerful Serenity” που ξεχωρίζει από την κομψή, μυώδη και με ακμές σχεδίαση, ενώ δεν θα φέρουν παραδοσιακή γρίλια, αφού αυτή θα αντικατασταθεί από ένα περίγραμμα μιας μάσκας που θα διαθέτει ένα περίοπτο λογότυπο της Infiniti.