Όλα τα μοντέλα της Mazda με περιστροφικό κινητήρα και το μοναδικό τετρακίνητο τετραρότορο RX-7 1.800 ίππων

Σχετικά άρθρα

Η Mazda είναι εκείνη η αυτοκινητοβιομηχανία που έχει συνδέσει το όνομά της με τους περιστροφικούς κινητήρες. Τα πάντα ξεκίνησαν το 1967 όταν η Mazda έβγαλε στην αγορά το Cosmo Sport που στις αγορές εκτός Ιαπωνίας πουλήθηκε με το όνομα 110s.

Η ιαπωνική εταιρία, θέλοντας να γιορτάσει τα 50 χρόνια ζωής των περιστροφικών κινητήρων, ανέβασε το συγκεκριμένο video στο κανάλι της στο YouTube στο οποίο μας δείχνει όλα τα μοντέλα της που εφοδιάζονται με τέτοιου τύπου κινητήρα, από το Cosmo Sport μέχρι το εντυπωσιακό RX-Vision concept.

Η Mazda θέλει να βγάλει στην αγορά ένα νέο σπορ μοντέλο με περιστροφικό κινητήρα, αλλά για την ώρα δεν έχει πάρει την όποια απόφαση.

https://youtu.be/JHqWXsQ_H84

Bonus! Δες και το πρώτο τετρακίνητο τετραρότορο RX-7 του κόσμου που παρουσιάστηκε στη Sema και μπορεί να αποδώσει έως και 1.800 άλογα με χρήση αγωνιστικής βενζίνης.

Διάβασε επίσης

16 αυτοκίνητα με wankel κινητήρα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Επίσημο: Νέο Opel Grandland

Στις αρχές του μήνα η Opel αποκάλυψε το νέο Frontera και σήμερα η γερμανική εταιρία μας δείχνει τη νέα γενιά του Grandland, που τοποθετείται...

Υπάλληλος τράκαρε μια Ferrari F40

Ένας 24χρονος Γερμανός υπάλληλος της αντιπροσωπείας αυτοκινήτων Mechatronik, είχε την ατυχία να τρακάρει μια Ferrari F40 ενώ την οδηγούσε για να την πάει να...