Το DTM παρουσίασε ηλεκτρικό αγωνιστικό 1.000 ίππων

Σχετικά άρθρα

Το DTM μπαίνει στην εποχή της ηλεκτροκίνησης, προχωρώντας στη παρουσίαση του ηλεκτρικού πρωταθλήματος, στο οποίο θα συμμετέχουν ηλεκτρικά αγωνιστικά απόδοσης 1.000 ίππων, με την τελική ταχύτητα τους να μπορεί να φτάσει ακόμη και τα 350 χλμ/ώρα.

Με 400 περισσότερα άλογα σε σύγκριση με τα σημερινά αγωνιστικά με κινητήρες βενζίνης, τα νέα αγωνιστικά δεν θα αντικαταστήσουν τα παλιά, τουλάχιστον για κάποια χρόνια, αφού θα συνυπάρχουν και τα δύο, με το ηλεκτρικό πρωτάθλημα να τρέχει παράλληλα με το πρωτάθλημα με τα βενζινοκίνητα αγωνιστικά.

Το DTM αναφέρει πως κατά την διάρκεια των pit stops, την αλλαγή των ελαστικών θα την κάνουν μεγάλα βιομηχανικά ρομπότ, ενώ παράλληλα άλλα ρομπότ θα αντικαθιστούν είτε το πακέτο μπαταριών είτε την δεξαμενή υδρογόνου που θα βρίσκονται στο κάτω μέρος του αγωνιστικού.

Ο κάθε αγώνας θα έχει διάρκεια 40 λεπτών και έτσι κάθε αυτοκίνητο θα πρέπει να κάνει μια στάση στα pits. Το DTM δεν ανακοίνωσε το πότε θα ξεκινήσει το νέο της ηλεκτρικό πρωτάθλημα.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

H Subaru ανανεώνει το αγωνιστικό BRZ Cup Car Basic

Από το 2013 η Subaru διαθέτει στη γκάμα της αποκλειστικά στην αγορά της Ιαπωνίας μια έκδοση του BRZ έτοιμη για χρήση εντός πίστας, όταν...

H Hyundai παρουσιάζει το αγωνιστικό Ioniq 5 eN1 Cup

Τέσσερις μήνες μετά την προεπισκόπηση η Hyundai αποκάλυψε το Ioniq 5 eN1 Cup, με το μοναδικό αυτό ηλεκτρικό αγωνιστικό αυτοκίνητο να βασίζεται στο Ioniq...