Στο σφυρί μια Alfa Romeo 155 V6 Ti, με πλούσια αγωνιστική ιστορία

Σχετικά άρθρα

Το 1993, η Alfa Romeo 155 V6 TI ξεκίνησε την καμπάνια της στο DTM (Deutsche Tourenwagen Meisterschaft, το Γερμανικό Πρωτάθλημα Τουρισμού) και τελείωσε τη σεζόν ως ο απόλυτος κυρίαρχος του πρωταθλήματος. Ο Nicola Larini κατέκτησε τον τίτλο, με την επιτυχία της ιταλικής ομάδας να γράφεται στην ιστορία. Παρότι δεν μπόρεσε να επαναλάβει την επιτυχία της πρώτης σεζόν τα επόμενα χρόνια, το συγκεκριμένο αγωνιστικό έγινε ένα από τα πιο αγαπημένα μοντέλα του μηχανοκίνητου αθλητισμού της Μιλανέζικης εταιρίας.

Στις αρχές Φεβρουαρίου, ο οίκος δημοπρασιών RM Sotheby’s θα βγάλει προς πώληση στο Παρίσι μια αγωνιστική Alfa Romeo 155 V6 Ti, που συμμετείχε στο DTM το 1995 και 1996, καθώς και στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Τουρισμού (ITC). Πίσω από το τιμόνι της, έκατσε ο Michael Bartels, ο οποίος προηγουμένως είχε τρέξει στην F1 με την ομάδα της Lotus, με τον Γερμανό οδηγό να κερδίζει τους δύο αγώνες στην πίστα του Diepholz, το 1995.

Το αγωνιστικό φέρει το θρυλικό livery της Jagermeister, τότε που το αλκοόλ επιτρεπόταν να διαφημίζεται στον μηχανοκίνητο αθλητισμό. To αγωνιστικό 155 V6 TI κατασκευάστηκε από την Alfa Corse (Autodelta) και έχει αριθμό πλαισίου 005, ενώ παραδόθηκε στη δορυφορική ομάδα της Alfa Romeo, την Euroteam, πριν από τη σεζόν των DTM και ITC του 1995. Για το 1996, το αυτοκίνητο έτρεξε από την JAS Motorsport, με τον Bartels να διατηρεί τη θέση του, με λιγότερες διακρίσεις.

Μετά την ολοκλήρωση της καριέρας του, το “005” αγοράστηκε από την Alpi Racing το 2003 προτού περάσει στη περίφημη αγωνιστική συλλογή του Piergiorgio Furlanetto το 2011. Το 2017, ο Furlanetto πούλησε το αυτοκίνητο στον σημερινό πωλητή, ο οποίος το εμπιστεύτηκε στους ειδικούς της μάρκας Fabrizio Pandolfi, Lindlmaier Motortechnik και Scuderia GT για την ανακατασκευή του σασί, του κινητήρα και της ανάρτησης αντίστοιχα, με το κόστος των εργασιών να ανήλθε σε σχεδόν €170.000.

Κίνηση παίρνει από τον 2,5 λίτρων V6 κινητήρα με περιεχόμενη γωνία κυλίνδρων 90 μοιρών και όριο περιστροφής τις 11.900 σ.α.λ. Αποδίδει 500 άλογα, συνδυάζεται με 6-τάχυτο σειριακό κιβώτιο ταχυτήτων και επιτρέπει στο αυτοκίνητο να κάνει τα 0-100 χλμ/ώρα σε μόλις 2,5 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 300+ χλμ/ώρα.

Ο οίκος δημοπρασιών δεν ανέφερε εκτιμώμενη τιμή πώλησης, αλλά παρόμοιο παράδειγμα στο παρελθόν έχει πουληθεί για €792.500.

ΠηγήRM Sotheby's

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Η Alfa Romeo ανακαλεί 2.571 Tonale

Σε μια ακόμη ανάκληση της Tonale προχωρά η Alfa Romeo παγκοσμίως και αυτή τη φορά επηρεάζονται 2.571 αυτοκίνητα που κατασκευάστηκαν μεταξύ 2022 και 2024. Ο...

Επίσημο: Η Alfa Romeo μετονομάζει τη Milano

Μόλις πέντε ημέρες μετά τα επίσημα αποκαλυπτήρια της Milano και τον ντόρο που έγινε, η Alfa Romeo αναγκάστηκε να μετονομάσει το νέο της μικρό...