Honda HR-V. Ευρύχωρο, Sport και με όφελος έως 1.500 ευρώ

Σχετικά άρθρα

Ο κόσμος ζητά όλο και περισσότερα μικρά crossovers και η Honda ήταν από τις πρώτες εταιρίες που αφουγκράστηκε τα θέλω της αγοράς και πρόσθεσε στη γκάμα της το HR-V, ένα μοντέλο που διακρίνεται για την ευρύχωρη καμπίνα του, για τον μεγάλο χώρο αποσκευών, για τα προηγμένα συστήματα ασφαλείας που εξοπλίζεται, αλλά και για τις επιδόσεις του.

Το μοντέλο έχει “φρέσκο”, τολμηρό, αεροδυναμικό και δυναμικό σχεδιασμό που συνδυάζει την κομψότητα και την αεροδυναμική ενός coupe, με τη χρηστικότητα και αντοχή ενός SUV, υιοθετώντας την φιλοσοφία “ ‘Solid Wing Face” της Honda. Ο coupe σχεδιασμός του προσδίδει μια δυναμική και σπορ εμφάνιση, με τολμηρές γραμμές κατά μήκος του αμαξώματος, με το HR-V να δίνει την εικόνα στιβαρότητας, αντοχής και αξιοπιστίας που έχουμε συνδέσει με μεγαλύτερα SUV.

Εκεί που διακρίνεται όμως είναι στο εσωτερικό, με το HR-V να προσφέρει μία από τις πλέον ευρύχωρες, ηχομονωτικές και εύχρηστες καμπίνες στην κατηγορία του –και όχι μόνο- και χάρη στο “Magic Seat” σύστημα, μία από τις πιο ευέλικτες. Το σύστημα Magic Seat επιτρέπει στο καθένα από τα διαιρούμενα 60:40 καθίσματα της δεύτερης σειράς να υιοθετούν διάφορες διατάξεις για μέγιστη ευελιξία στη μεταφορά ατόμων και φορτίων μήκους μέχρι 2.445 mm μέσα στο ευρύχωρο εσωτερικό.

Ένα ακόμα χαρακτηριστικό που “ελευθερώνει” χώρο είναι το χαμηλού προφίλ ρεζερβουάρ καυσίμου που τοποθετείται κάτω από τα εμπρός καθίσματα ενώ εξαιτίας αυτού, σημαντικά είναι τα οφέλη και στον χώρο των αποσκευών που έχει χωρητικότητα από 393 λίτρα που αυξάνεται στα 1.533 λίτρα με τα καθίσματα διπλωμένα. Το φαρδύ άνοιγμα της πίσω πόρτας του HR-V (1.180 mm) και το χαμηλό ύψος φόρτωσης (650 mm) δημιουργούν συνθήκες εύκολης πρόσβασης του χώρου αποσκευών.

Οι σχεδιαστές της Honda κατάφεραν να συνδυάσουν στο HR-V την ευρυχωρία, την στιβαρότητα και, για τον οδηγό, ένα cockpit με την αίσθηση ενός coupe. Η ευρύχωρη, ευάερη καμπίνα είναι επενδυμένη με μαλακές επιφάνειες υψηλής ποιότητας, που αναδεικνύονται με χρωμιωμένες και μαύρες γυαλιστερές λεπτομέρειες, δημιουργώντας ένα premium περιβάλλον.

Τα καθίσματα μπορούν να ντυθούν είτε με ύφασμα, είτε με ύφασμα/δέρμα κατά το ήμισυ, ενώ το σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας Honda Connect με οθόνη αφής 7” (στις μεσαίες και κορυφαίες εκδόσεις) είναι εύκολο και διαισθητικό στη χρήση και έχει μία σειρά από δυνατότητες όπως δορυφορική πλοήγηση, ταχεία πρόσβαση σε διαδικτυακές υπηρεσίες, προ-εγκατεστημένες εφαρμογές, WiFi, Bluetooth, HDMI.

Το HR-V προσφέρεται με τον 1.500άρη i-VTEC κινητήρα βενζίνης Earth Dreams, ενώ υπάρχει και η κορυφαία έκδοση Sport με τον 1.500άρη VTEC Turbo των 182 ίππων. Οι κινητήρες πληρούν τις αυστηρές προδιαγραφές εκπομπών ρύπων Euro 6, παρέχοντας άμεση απόκριση, επιδόσεις και υψηλά επίπεδα απόδοσης.

Η κίνηση μεταφέρεται στους μπροστά τροχούς ανεξαρτήτου κινητήρα, με τον 1.5 i-VTEC να συνδυάζεται τόσο με 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, όσο και με ένα βελτιωμένο CVT κιβώτιο που προσομοιώνει επτά σχέσεις και προσφέρει καλύτερη αίσθηση και απόδοση οδήγησης. Το συγκεκριμένο κιβώτιο επιτρέπει τη λειτουργία του κινητήρα στην πιο αποδοτική ζώνη του το περισσότερο διάστημα, μειώνοντάς έτσι την κατανάλωση καυσίμου.

Ο βενζινοκινητήρας 1.5 i-VTEC αποδίδει 130 άλογα στις 6.600 σ.α.λ και μέγιστη ροπή 155 Nm στις 4.600 σ.α.λ έχοντας υψηλή απόδοση με χαμηλή κατανάλωση, 6,6 λίτρων/100 χλμ στον κύκλο WLTP και 5,7 λίτρων/100 χλμ στον κύκλο NEDC, με 148 γρ/χλμ εκπομπές CO2 στον κύκλο WLTP και 130 γρ/χλμ στον κύκλο NEDC.

Το HR-V Sport φορά τον ισχυρότερο κινητήρα που έχει τοποθετηθεί ποτέ στο συγκεκριμένο μοντέλο. Πρόκειται για τον 1.5 VTEC turbo κινητήρα απόδοσης 182 ίππων με 240 Nm ροπής, που συνεργάζεται είτε με το 6-τάχυτο μηχανικό κιβώτιο ταχυτήτων, είτε με το CVT κιβώτιο, στο οποίο η ροπή είναι 220 Nm. Τα 0-100 χλμ/ώρα τα κάνει σε 7,8 δευτερόλεπτα, έχοντας τελική ταχύτητα 215 χλμ/ώρα (200 χλμ/ώρα με το CVT).

Το μοντέλο φέρει νέες ρυθμίσεις στην ανάρτηση και στο σύστημα διεύθυνσης, μπροστά splitter, πλευρικές ποδιές, σκουρόχρωμα πίσω φωτιστικά σώματα, μαύρα διακοσμητικά, μαύρες ζάντες 18″ και διπλές απολήξεις εξατμίσεων. Στο εσωτερικό υπάρχουν νέα καθίσματα, μαύρη επένδυση οροφής και κόκκινες/μαύρες επενδύσεις ύφασμα/δέρμα κατά το ήμισυ.

Το Honda HR-V προσφέρει κορυφαία επίπεδα ασφάλειας και δεν είναι τυχαίο που έχει αποσπάσει πέντε αστέρια ασφαλείας στις δοκιμές πρόσκρουσης του EuroNCAP. Εξοπλίζεται με αερόσακους οδηγού, συνοδηγού, πλευρικούς και τύπου κουρτίνας, ενώ υιοθετεί και την τεχνολογία δομής αμαξώματος Advanced Compatibility Engineering (ACE), η οποία αυξάνει την προστασία των επιβατών στις συγκρούσεις. Ένα δίκτυο συνδεδεμένων δομικών χαρακτηριστικών κατανέμει την ενέργεια κρούσης ακόμα πιο ομοιόμορφα στο εμπρός τμήμα του οχήματος, μειώνοντας τις δυνάμεις που μεταφέρονται στην καμπίνα επιβατών. Η δομή ACE ελαχιστοποιεί επίσης την πιθανότητα να περάσει το ένα όχημα πάνω ή κάτω από το άλλο σε περιπτώσεις μετωπικής ή πλαγιομετωπικής σύγκρουσης με μεγαλύτερο ή μικρότερο όχημα.

Το μικρό crossover μοντέλο της Honda εξοπλίζεται με μια πληθώρα συστημάτων παθητικής και ενεργητικής ασφάλειας που κάνουν την οδήγηση ευκολότερη και ασφαλέστερη, μεγιστοποιώντας την προστασία επιβατών και πεζών. Εφοδιάζεται με το σύστημα ενεργής πέδησης City-Brake Active System για την αποφυγή ατυχημάτων, ενώ στις μεσαίες και κορυφαίες εκδόσεις εξοπλίζεται και με τα συστήματα προειδοποίησης επικείμενης εμπρόσθιας σύγκρουσης – Forward Collision Warning, αναγνώρισης σημάτων οδικής κυκλοφορίας -Traffic Sign Recognition, έξυπνο περιοριστή ταχύτητας – Intelligent Speed Limiter, σύστημα προειδοποίησης απόκλισης από τη λωρίδα κυκλοφορίας – Lane Departure Warning και σύστημα υποστήριξης μεγάλης σκάλας – High Beam Support System.

Η πλατφόρμα και το κέλυφος του αμαξώματος του HR-V συνθέτουν μία πολύ άκαμπτη δομή, με το 27% του αμαξώματος να αποτελείται από ατσάλι υψηλής αντοχής και να προσφέρει βελτιωμένη ακαμψία συνδέσμων πλαισίου. Τα ηλεκτρονικά βοηθήματα που εφοδιάζεται το μοντέλο – Anti-Lock Braking System (ABS), Electronic Brakeforce Distribution (EBD), Brake Assist, Vehicle Stablity Assist και Hill Start Assist – αυξάνουν την ισχύ πέδησης και βελτιώνουν τη σταθερότητα του οχήματος, με την αίσθηση ευελιξίας να ενισχύεται από το σύστημα διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση. Για ελαχιστοποίηση της υποστροφής, η εμπρός ανάρτηση έχει χαμηλότερο εμπρός κέντρο περιστροφής για αύξηση της σταθερότητας ενώ η πίσω ανάρτηση έχει υπερυψωμένο κέντρο. Το αποτέλεσμα είναι μία γραμμική οδηγική συμπεριφορά που κάνει το HR-V ένα από τα πιο αξιόπιστα αυτοκίνητα στην κατηγορία crossover στον τομέα της ασφάλειας, κυρίως σε σπορ οδήγηση.

Το Honda HR-V προσφέρεται στην Ελλάδα σε τέσσερις εκδόσεις εξοπλισμού, τις Comfort, Elegance, Executive και Sport, με τιμή που ξεκινά από τα 22.325 ευρώ, ενώ επιλεγμένες εκδόσεις HR-V προσφέρονται με όφελος έως 1.500 ευρώ. Αναλυτικές πληροφορίες για τα Honda Dream Offers που προσφέρονται σε Civic, HR-V και CR-V βενζίνη και υβριδικό για παραγγελίες έως 30/11/2019 μπορείς να τις δεις αναλυτικά εδώ.

Όλα τα μοντέλα Honda συνοδεύονται από 5 χρόνια εγγύηση και 5 χρόνια οδική βοήθεια.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα ηλεκτρικά θα κοστίζουν λιγότερο από αυτά με κινητήρες εσωτ. καύσης το 2027, αλλά θα έχουν πολύ μεγαλύτερο κόστος επισκευής

Το κόστος κατασκευής των ηλεκτρικών αυτοκινήτων μειώνεται ταχύτερα από ό,τι αναμένει η Ford και σύμφωνα με την πρόβλεψη της Gartner, μιας αμερικανικής εταιρείας τεχνολογικής...

Η Renault δεν θα προσφέρει μόνο ηλεκτρικά αυτοκίνητα από το 2030

Στις αρχές του 2022 η Renault είχε ανακοινώσει πως έως το 2030 η εταιρία θα μεταμορφωθεί σε μια αμιγώς ηλεκτρική εταιρία για την αγορά...

Η κατήγορος του Christian Horner έκανε επίσημη καταγγελία στη FIA

Νέο κεφάλαιο στην υπόθεση Christian Horner, με την γυναίκα κατήγορο να έχει κάνει επίσημη καταγγελία για τη συμπεριφορά του στη FIA, ενώ ετοιμάζεται να...
Autoblog.gr