Τα “συνδεδεμένα” αυτοκίνητα θα εξαφανίσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην Αγγλία μέχρι το 2027

Σχετικά άρθρα

Η Zenzic, ένας οργανισμός που είναι αφοσιωμένος στην επιτάχυνση της επανάστασης στην αυτοκινητοβιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ένωση της βιομηχανίας, της κυβέρνησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μια έρευνας, που λέει ότι η σήμανση στους βρετανικούς δρόμους θα είναι περιττή από το 2027.

Σκέφτεσαι, πως είναι δυνατόν να υπάρξει ορθή και ασφαλής λειτουργία της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας; Η απάντηση έρχεται μέσω της τεχνολογίας και της επικοινωνίας μεταξύ των αυτοκινήτων (Vehicle-to-vehicle, V2V) και μεταξύ των αυτοκινήτων και του δικτύου (Vehicle-to-grid, V2G).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα (μπορείς να την διαβάσεις εδώ) οι αναδυόμενες τεχνολογίες CAM (connected and automated mobility – συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας) θα εξαλείψουν την ανάγκη για οδική σήμανση, με τους αυτοκινητόδρομους του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι “γυμνοί” από πινακίδες από το 2027.

Από το 2020, νέες κατευθυντήριες οδηγίες και σχέδια για τις πόλεις, τους αυτοκινητόδρομους και τους επαρχιακούς δρόμους θα ξεκινήσουν να εφαρμόζουν υπηρεσίες CAM για πιο αποδοτικές μετακινήσεις. Αυτό, σύμφωνα με την Zenzic, θα οδηγήσει σε σχέδια για νέους αυτοκινητόδρομους με ψηφιακές υποδομές.

Το ζήτημα, φυσικά, είναι ότι εκτός από τα νέα, αυτόνομα αυτοκίνητα με χαρακτηριστικά προηγμένης συνδεσιμότητας, υπάρχουν και εκατομμύρια αυτοκίνητα παλαιότερης τεχνολογίας, με τους οδηγούς να βασίζονται στις “παραδοσιακές” πινακίδες. Η Zenzic αναφέρει ότι αν υπάρχουν οι υποδομές για συνδεδεμένη και αυτοματοποιημένη κινητικότητα, τότε θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη των αυτόνομων αυτοκινήτων, και οι οδηγοί θα τα προτιμήσουν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Onvo: Η νέα μάρκα ηλεκτρικών της Nio, πρώτο μοντέλο “αντίπαλος” του Tesla Model Y

Ο διευθύνων σύμβουλος της Nio, William Li, επιβεβαίωσε ότι η εταιρία του ετοιμάζει μια ένα υπο-μάρκα αμιγώς ηλεκτρικών οχημάτων, η οποία θα ονομάζεται Onvo...

Ουάσιγκτον: Αντιμέτωποι με περιοριστές ταχύτητας οι οδηγοί που παραβιάζουν τα όρια ταχύτητας

Οι αρχές της Ουάσιγκτον αποφάσισαν να επιτρέψουν την τοποθέτηση περιοριστών ταχύτητας στα αυτοκίνητα των οδηγών εκείνων που έχουν καταδικαστεί για σοβαρές παραβάσεις υπερβολικής ταχύτητας. Σύμφωνα...

Πατέντα της Ferrari αποκαλύπτει εξακύλινδρο υβριδικό κινητήρα υδρογόνου

Η Ferrari έχει προχωρήσει στη κατάθεση διπλώματος ευρεσιτεχνίας για έναν υβριδικό εξακύλινδρο σε σειρά κινητήρα που τροφοδοτείται με υδρογόνο. Τα σχέδια παρουσιάζουν μια πληθώρα...
Autoblog.gr