Τα “συνδεδεμένα” αυτοκίνητα θα εξαφανίσουν τις πινακίδες κυκλοφορίας στην Αγγλία μέχρι το 2027

Σχετικά άρθρα

Η Zenzic, ένας οργανισμός που είναι αφοσιωμένος στην επιτάχυνση της επανάστασης στην αυτοκινητοβιομηχανία στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την ένωση της βιομηχανίας, της κυβέρνησης και της ακαδημαϊκής κοινότητας, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα μια έρευνας, που λέει ότι η σήμανση στους βρετανικούς δρόμους θα είναι περιττή από το 2027.

Σκέφτεσαι, πως είναι δυνατόν να υπάρξει ορθή και ασφαλής λειτουργία της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων χωρίς πινακίδες κυκλοφορίας; Η απάντηση έρχεται μέσω της τεχνολογίας και της επικοινωνίας μεταξύ των αυτοκινήτων (Vehicle-to-vehicle, V2V) και μεταξύ των αυτοκινήτων και του δικτύου (Vehicle-to-grid, V2G).

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την έρευνα (μπορείς να την διαβάσεις εδώ) οι αναδυόμενες τεχνολογίες CAM (connected and automated mobility – συνδεδεμένης και αυτοματοποιημένης κινητικότητας) θα εξαλείψουν την ανάγκη για οδική σήμανση, με τους αυτοκινητόδρομους του Ηνωμένου Βασιλείου να είναι “γυμνοί” από πινακίδες από το 2027.

Από το 2020, νέες κατευθυντήριες οδηγίες και σχέδια για τις πόλεις, τους αυτοκινητόδρομους και τους επαρχιακούς δρόμους θα ξεκινήσουν να εφαρμόζουν υπηρεσίες CAM για πιο αποδοτικές μετακινήσεις. Αυτό, σύμφωνα με την Zenzic, θα οδηγήσει σε σχέδια για νέους αυτοκινητόδρομους με ψηφιακές υποδομές.

Το ζήτημα, φυσικά, είναι ότι εκτός από τα νέα, αυτόνομα αυτοκίνητα με χαρακτηριστικά προηγμένης συνδεσιμότητας, υπάρχουν και εκατομμύρια αυτοκίνητα παλαιότερης τεχνολογίας, με τους οδηγούς να βασίζονται στις “παραδοσιακές” πινακίδες. Η Zenzic αναφέρει ότι αν υπάρχουν οι υποδομές για συνδεδεμένη και αυτοματοποιημένη κινητικότητα, τότε θα επιταχυνθεί η ανάπτυξη των αυτόνομων αυτοκινήτων, και οι οδηγοί θα τα προτιμήσουν.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Βέλγιο: “Μεθυσμένος” οδηγός απέδειξε ότι το σώμα του παράγει αλκοόλ

Ένας 40χρονος Βέλγος που είχε παραπεμφθεί σε δικαστήριο της Μπριζ επειδή συνελήφθη να οδηγεί μεθυσμένος καθ’ υποτροπή, απαλλάχθηκε από όλες τις κατηγορίες αφού απέδειξε...

Ένα Lucid Air κάηκε ολοσχερώς μετά από πρόσκρουση σε στύλο στη Βαρσοβία

Το περιστατικό συνέβη στη διασταύρωση των οδών Aleja Niepodległosci και Antoniego Madalinskiego στην πρωτεύουσα της Πολωνίας, το πρωί της 19ης Απριλίου, όπου πληροφορίες από...