Σε λιγότερο από δύο 24ώρα, η Toyota είχε προγραμματίσει να αποκαλύψει στην Αυστραλία ένα πρωτότυπο προπαραγωγής της hot έκδοσης του Yaris, το οποίο θα έφερε το όνομα GR-4. Όπως διάβασες, όμως, ο τελευταίος αγώνας του φετινού πρωταθλήματος WRC ακυρώθηκε, εξαιτίας των πυρκαγιών που πλήττουν την Αυστραλία, κάτι που αναπόφευκτα επηρέασε και την παρουσίαση του Yaris GR-4.

Κατά την διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασης του C-HR, είχαμε την ευκαιρία να μιλήσουμε κατ’ιδίαν με τον Vincent Dewaersegger, επικεφαλής προϊοντικής επικοινωνίας της Toyota Ευρώπης, όπου μας ανέφερε ότι τα αποκαλυπτήρια του Yaris GR-4 θα αργήσουν λίγες εβδομάδες, αλλά πιθανότατα θα γίνουν πριν το τέλος του χρόνου. Αν τελικά αυτό δεν συμβεί, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στην έκθεση βελτιωμένων, Tokyo Auto Salon, τον ερχόμενο Ιανουάριο.

Ο Dewaersegger μας επιβεβαίωσε ότι το αυτοκίνητο θα είναι τετρακίνητο, χωρίς ωστόσο να μας αναφέρει αν θα είναι με κάποιον ηλεκτροκινητήρα στον πίσω άξονα ή με συμβατικό σύστημα τετρακίνησης. Τέλος, αναφορές από την Ιαπωνία θέλουν το μοντέλο να φορά έναν 1.500άρη τρικύλινδρο turbo κινητήρα, με την Toyota να σκοπεύει να το βγάλει σε περιορισμένη παραγωγή 1.000 αυτοκινήτων ανά μήνα.

Στις σχετικές ειδήσεις, εκτός της έκδοσης δρόμου, η Toyota εξελίσσει και την αγωνιστική έκδοση του νέου μοντέλου για την R5 κατηγορία