GP Βραζιλίας 2019, Κατατακτήριες: Ο Verstappen πήρε την δεύτερη pole στην καριέρα του

Σχετικά άρθρα

O Max Verstappen στον 101ο αγώνα της καριέρας του κατάφερε να κατακτήσει την δεύτερη του pole position, ολοκληρώνοντας έναν αλάνθαστο γύρο στην πίστα Autodromo Jose Carlos Pace, στο Interlagos της Βραζιλίας. Ο Ολλανδός, αξιοποιώντας το set up του μονοθεσίου της Red Bull, κέρδισε σημαντικό χρόνο στο δεύτερο sector της πίστας, όπου απαιτεί κάθετη δύναμη. Από την δεύτερη θέση θα εκκινήσει ο Sebastian Vettel, καθώς -σύμφωνα με τα λεγόμενα του- δεν είχε έναν καθαρό γύρο και σταμάτησε τα χρονόμετρα στο 1 λεπτό και 7,631 δευτ., όντας 0,123 δευτ. πιο αργός από τον poleman.

Από την τρίτη θέση θα εκκινήσει τον αγώνα ο Lewis Hamilton, με την Mercedes να δείχνει ότι μετά την καλοκαιρινή διακοπή έχει χάσει το πλεονέκτημα του ενός γύρου. Τον τέταρτο ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο team-mate του Γερμανού στη Ferrari, Charles Leclerc, αλλά θα εκκινήσει τον αυριανό αγώνα από την 14η θέση, εξαιτίας της ποινής 10 θέσεων για αλλαγή κινητήρα, ο οποίος λέγεται ότι είναι προδιαγραφών 2020.

Τα highlights

Ο Valtteri Bottas, ο οποίος κέρδισε τον τελευταίο αγώνα στο Austin, θα εκκινήσει δίπλα από τον Βρετανό, όντας λίγο κάτω από ένα δέκατο μπροστά από την δεύτερη Red Bull του Alexander Albon. Ο Pierre Gasly, ο μοναδικός οδηγός εκτός των τριών μεγάλων ομάδων που μπαίνει στο Q3 για τέταρτο διαδοχικό αγώνα, ήταν ο καλύτερος από τους υπόλοιπους, καθώς θα εκκινήσει από την έκτη θέση.

Η Haas φαίνεται ότι είδε μια άσπρη μέρα μετά από μια μακρά περίοδο κακώς αποτελεσμάτων, καθώς και τα δύο αυτοκίνητα της αμερικάνικης εταιρίας θα εκκινήσουν από την πρώτη δεκάδα, και πιο συγκεκριμένα από την 7η και 9η θέση. Την πρώτη δεκάδα ολοκληρώνουν ο Kimi Raikkonen και ο Lando Norris.

Αποτελέσματα

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τραυματίστηκε ελαφρά ο Lando Norris

Ο Lando Norris γιόρτασε την Ημέρα του Βασιλιά στην Ολλανδία, που γιορτάζεται στις 27 Απριλίου, αλλά η μέρα για τον πιλότο της McLaren έκλεισε...