H VW απορρίπτει την Τουρκία: Δεν θα κατασκευάσουμε εργοστάσιο σε πεδίο μάχης

Σχετικά άρθρα

Ο CEO της Volkswagen, Herbert Diess, υπερασπίστηκε την απόφαση της εταιρείας να αναβάλει την κατασκευή του νέου της εργοστασίου στην Τουρκία, λόγω των τουρκικών επιχειρήσεων στη βόρεια Συρία.

Ο γερμανικός κολοσσός ανακοίνωσε στις 15 Οκτωβρίου ότι “παρακολουθεί” τις εξελίξεις, μετά την επίθεση των τουρκικών δυνάμεων σε μια περιοχή της Συρίας που ελέγχεται από Κούρδους μαχητές.

Ο Diess σε ανάρτησή του στο LinkedIn έγραψε:

Όσο σκοτώνονται άνθρωποι, δεν θα θέσουμε τον θεμέλιο λίθο κοντά σε ένα πεδίο μάχης. Το εργοστάσιο αυτό θα ήταν προς το οικονομικό συμφέρον της VW και η τελική απόφαση “παραμένει ανοιχτή”.

Με τη μεγάλη αγορά και την καλή βιομηχανική βάση, η Τουρκία είναι μια πολύ κατάλληλη θέση παραγωγής για εμάς. Ωστόσο, είμαστε πεπεισμένοι ότι εάν οι επιχειρήσεις θεωρούν ότι το διεθνές δίκαιο και τα ανθρώπινα δικαιώματα αποτελούν αποκλειστική ευθύνη των κυβερνήσεων, η οικονομία της αγοράς χάνει το ηθικό της υπόβαθρο.

Η απόφαση μας για ένα νέο εργοστάσιο στην Τουρκία είναι ακόμα ανοιχτή. Μόνο ένα πράγμα είναι βέβαιο: Η δεοντολογική δράση δεν είναι συνώνυμη με απλές απαντήσεις. Αυτό ισχύει για τις κυβερνήσεις. Ισχύει και για εμάς.

Την περασμένη εβδομάδα ο Diess είχε δηλώσει σε δημοσιογράφους ότι η ανέγερση ενός εργοστασίου υπό αυτές τις τεταμένες συνθήκες θα ήταν μια “εντελώς ανεύθυνη” εξέλιξη. Πρόσθεσε όμως ότι θα ληφθεί απόφαση για το θέμα του εργοστασίου, το αργότερο μέχρι το τέλος του έτους ή τις αρχές του επόμενου.

Το εργοστάσιο στην Τουρκία συνιστά μια επένδυση ύψους 1,2-1,5 δισεκατομμυρίων ευρώ και εάν θα γίνει, θα απασχολεί περίπου 4.000 ανθρώπους.

Διάβασε επίσης

Γεωργιάδης: Η ελληνική κυβέρνηση θέλει το νέο εργοστάσιο της Volkwagen

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...