Δεν ήταν μόνο η Lamborghini που παρουσίασε το περασμένο Σαββατοκύριακο το Lambo V12 Vision Gran Turismo, το πρωτότυπο της για το Gran Turismo, καθώς το ίδιο έκανε και η Mazda. Πιο συγκεκριμένα, η ιαπωνική εταιρία παρουσίασε -κατά την διάρκεια του World Final of the FIA World Tour in Gran Turismo Sport, που έγινε στο Monaco- το σχέδιο του RX-Vision GT3 Concept.

Τα αποκαλυπτήρια του αγωνιστικού θα γίνουν μέσα στο 2020, και εμφανισιακά το RX-Vision GT3 Concept έχει την υπογραφή του Ikuo Maeda, επικεφαλής παγκόσμιου σχεδιασμού της Mazda, ο οποίος ήταν επίσης υπεύθυνος για τα RX-Vision και το RX-8.

Γι’αυτό, ίσως, το Vision GT αντλεί στοιχεία από το RX-Vision concept, που έδειξε η εταιρία πριν περίπου τέσσερα χρόνια στην έκθεση του Τόκιο. Η Mazda αναφέρει ότι το RX-Vision GT3 θα έχει κατανομή βάρους 48:52, με τον κινητήρα να τοποθετείται στο μπροστινό μέρος, αλλά πίσω από τον μπροστά άξονα.

Το fun fact του της ημέρας είναι ότι ο πατέρας του Ikuo Maeda, Matasaburo Maeda, είχε σχεδιάσει το πρωτότυπο της πρώτης γενιάς του RX-7 πριν περίπου 40 χρόνια.

Διαθέτει νέο bodykit με μπροστινό splitter, αεροτομή, πλαϊνά αεροδυναμικά στοιχεία και διαχύτη. Στο 14:00 του παραπάνω video θα δεις τον επικεφαλής σχεδιασμού της Mazda, Ikuo Maeda να μιλά γι’αυτό.