Η Audi ανακοίνωσε πως πρόσθεσε επιπλέον 25 χλμ αυτονομίας στο E-Tron, το οποίο πλέον μπορεί να διανύσει έως και 436 χιλιόμετρα ανά φόρτιση ( στον κύκλο WLTP) στην έκδοση E-Tron 55 Quattro. Η έκδοση E-Tron 50 Quattro έχει αυτονομία 336 χλμ, με το E-Tron Sportback 50 Quattro να έχει αυτονομία 347 χλμ, ενώ το E-tron Sportback 55 quattro έχει 448 χιλιόμετρα αυτονομίας.

Η γερμανική εταιρία κατάφερε να αυξήσει την αυτονομία βελτιώνοντας το σύστημα μετάδοσης της κίνησης απενεργοποιώντας τον μπροστινό ηλεκτροκινητήρα όταν το E-Tron βρίσκεται σε κατάσταση κανονικής οδήγησης, με τον ηλεκτροκινητήρα να ενεργοποιείται μόνο όταν απαιτείται περισσότερη δύναμη.

Επίσης υπάρχει βελτιωμένο σύστημα πέδησης, με την μπαταρία 95 kWh του E-Tron 55 Quattro να έχει πλέον ωφέλιμη χωρητικότητα 86,5 kWh. Επιπλέον η Audi έχει βελτιστοποιήσει περαιτέρω το σύστημα ψύξης και πλέον απαιτείται λιγότερη ενέργεια από το σύστημα, προκειμένου να διατηρηθούν οι μπαταρίες δροσερές. Το σύστημα ανάκτησης ενέργειας έχει και αυτό αναβαθμιστεί, διαθέτοντας πλέον τρία προγράμματα λειτουργίας.

Το E-Tron πλέον προσφέρεται και στο S Line πακέτο που διαθέτει νέο bodykit, σπορ αερανάρτηση και ζάντες 20″. Το αναβαθμισμένο E-Tron είναι άμεσα διαθέσιμο για παραγγελία.