Το Tune it! Safe!, υπάρχει από το 2005. Πρόκειται για το project ανάμεσα στο Γερμανικό Υπουργείο Μεταφορών και τον VDAT (Σύνδεσμος Αυτοκινήτου Γερμανίας), που έχει ως στόχο, μεταξύ άλλων, να προωθήσει την ασφαλή ενημέρωση για ένα αξιόπιστο tuning. Κάθε χρόνο μας παρουσιάζει ένα βελτιωμένο αυτοκίνητο με αστυνομική περιβολή και φέτος αυτό είναι ένα βελτιωμένο ABT Audi RS4-R Avant.

Το αυτοκίνητο είναι ντυμένο στα παραδοσιακά χρώματά της γερμανικής αστυνομίας, έχει φώτα στην οροφή και μηχανικά φορά τον 2,9-λίτρων biturbo V6 κινητήρα που έχει βελτιωθεί και αποδίδει 530 άλογα με 690 Nm ροπής, με 0-100 χλμ/ώρα να τα κάνει σε 3,47 δευτερόλεπτα.

Το βελτιωμένο RS4 της ABT Sportsline φορά επίσης νέα εξάτμιση με τέσσερις carbon απολήξεις διαμέτρου 102 mm, carbon διακοσμητικά, νέες ζάντες 20″ με ελαστικά διαστάσεων 275/25, ρυθμιζόμενη ανάρτηση και παχύτερες αντιστρεπτικές.

Πριν το RS4 Avant, το Tune it! Safe! είχε παρουσιάσει τα BMW i8, Volkswagen Golf R, Ford Mustang, Chevrolet Corvette, AC Schnitzer BMW X4, AC Schnitzer ACS4 BMW 428i Coupe, Brabus Mercedes A-Class και ABT R8 GTR Polizia, όλα ντυμένα στα χρώματα της Γερμανικής αστυνομίας.