Την “ιστορία” του Yaris GR-4 την γνωρίζεις. Αν, τον περασμένο Νοέμβριο, η Αυστραλία δεν είχε πληγεί από τις καταστροφικές πυρκαγιές, αυτή στιγμή η Toyota θα είχε παρουσιάσει το Yaris GR-4, έστω και καμουφλαρισμένο. Η τεράστια οικολογική καταστροφή ήταν η αιτία να ακυρωθεί ο τελευταίος αγώνας του WRC, και την Toyota να αναβάλει τα αποκαλυπτήρια της hot έκδοσης του μοντέλου.

Πριν λίγα λεπτά, το κανάλι της Toyota Gazoo Racing έδωσε στην δημοσιότητα το παραπάνω teaser video, στο οποίο βλέπουμε τον επικεφαλής οδηγό της TGR, Morizo, να κάνει τις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης της γρήγορης έκδοσης του Yaris.

Από το video έχουμε την πρώτη ευκαιρία να ακούσουμε τον κινητήρα, ο οποίος φημολογείται ότι είναι ένα τρικύλινδρο turbo σύνολο, 1,5 λίτρου, με απόδοση κοντά 200 άλογα. Ακόμα, αποδεικνύεται ότι το Yaris GR-4 είναι τετρακίνητο, ωστόσο χωρίς να ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα ή διαθέτει συμβατικό σύστημα τετρακίνησης.

Η Toyota σκοπεύει να βγάλει το μοντέλο σε περιορισμένη παραγωγή 1.000 αυτοκινήτων ανά μήνα, με το Yaris GR-4 να διαθέτει αλλαγές και στο αμάξωμα, με στόχο τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής. Τα επίσημα αποκαλυπτήρια του είναι πιθανό να γίνουν πριν το τέλος του χρόνου, αλλά τελικά αν αυτό δεν καταστεί εφικτό, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι το αυτοκίνητο θα παρουσιαστεί στην έκθεση βελτιωμένων, Tokyo Auto Salon, τον ερχόμενο Ιανουάριο.