Τον Ιανουάριο του 2009, στην έκθεση του Detroit, η Mercedes παρουσίασε την SLR Stirling Moss. Το εν λόγω μοντέλο αποτελεί μια σπάνια δημιουργία, καθώς βγήκε σε περιορισμένη παραγωγή μόλις 75 μονάδων, προκειμένου να τιμηθεί ο Βρετανός θρύλος της F1, sir Stirling Moss. Ακόμα, η ειδική αυτή έκδοση αποτέλεσε το κύκνειο άσμα του ονόματος SLR Mclaren και μια από αυτές πωλείται στο Dubai, έχοντας διανύσει μόλις 507 χιλιόμετρα.

Η τιμή της όταν ήταν καινούρια άγγιζε το 1 εκατ. δολάρια, αλλά η τιμή που ζητά σήμερα o αντιπρόσωπος είναι 2,55 εκατ. δολάρια. Αυτό που κάνει ξεχωριστό την SLR Stirling Moss είναι η έλλειψη τόσο της οροφής, όσο και του παρμπρίζ. Φυσικά κανείς δεν θα ήθελε να αφήσει αυτό το αριστούργημα εκτεθειμένο στα στοιχεία της φύσης, γι’αυτό και η Mercedes προνόησε και κατασκεύασε κάποια καλύμματα για τις δύο θέσεις τα οποία βρίσκονται πάνω στο αυτοκίνητο ανά πάσα στιγμή.

Μηχανικά η SLR Stirling Moss χρησιμοποιεί τον ίδιο υπερτροφοδοτούμενο V8 κινητήρα που χρησιμοποιεί και η στάνταρ έκδοση της SLR, απόδοσης 650 ίππων επιταχύνοντας το αυτοκίνητο από τα 0 στα 100 χλμ σε λιγότερο από 3,5 δευτερόλεπτα με την τελική ταχύτητα να αγγίζει τα 350 χλμ/ώρα, κάνοντας την όταν παρουσιάστηκε, το γρηγορότερο αυτοκίνητο μαζικής παραγωγής χωρίς οροφή.

Σχεδιαστικά το αυτοκίνητο θυμίζει έντονα τα αγωνιστικά του 1950 που χαρακτηρίζονταν από την έντονη μορφή σε σχήμα βέλους μπροστά, το μεγάλο κάλυμμα του κινητήρα, καθώς και ένα συμπαγές πίσω μέρος. Διαθέτει πόρτες που ανοίγουν προς τα πάνω, ενώ εσωτερικά έχει τα απολύτως απαραίτητα, χρησιμοποιώντας υλικά όπως το αλουμίνιο, το ανθρακόνημα και το δέρμα.