Έχει περάσει ένας χρόνος από τότε που ο Fernando Alonso αποχώρησε από την Formula 1, με τον Ισπανό να αφήνει τότε ανοικτό το ενδεχόμενο επιστροφής του στη κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Σε πρόσφατη συνέντευξή του, ο 38χρονος Alonso, που στις αρχές του 2020 θα συμμετάσχει στο Rally Dakar με τα χρώματα της Toyota, δήλωσε πως αποφάσισε να μην επιστρέψει στην Formula 1 το 2020, αφού δεν θα μπορούσε να γίνει παγκόσμιος πρωταθλητής. Οι προτάσεις που είχε δεν ήταν από τις 3 κορυφαίες ομάδες του grid: Mercedes, Ferrari, Red Bull Racing και έτσι έκρινε πως δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Από το 2021 η Formula 1 θα διέπεται από νέους κανονισμούς, με τον Alonso τότε να είναι 40 ετών. Όπως δήλωσε ο Ισπανός:

Το 2021 θα είναι η χρονιά που θα εξετάσω εάν θα επιστρέψω στην Formula 1. Το 2020 δεν είναι, επειδή οι κανονισμοί είναι λίγο πολύ οι ίδιοι και έτσι έχω τους ίδιους λόγους που είχα όταν αποφάσισα να φύγω από την Formula 1 στα τέλη του 2018. Δεν έχω καμία πιθανότητα να γίνω παγκόσμιος πρωταθλητής.

Όταν έφυγα από την McLaren δεν είπαμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν. Βρίσκεται πάντα στο πλάνο μου μια πιθανή επιστροφή το 2021.

Το 2021 είναι μια σημαντική χρόνια. Θα ξεκινήσει στο WEC η Le Mans Hypercar κατηγορία, ενώ θα γίνουν ριζικές αλλαγές στην Formula 1. Μια από τις δύο επιλογές θα είναι για μένα.