Τρεις μοναδικές McLaren Senna XP για τα κατορθώματα του Ayrton Senna

Σχετικά άρθρα

H αντιπροσωπεία της McLaren στο Beverly Hills παρέλαβε πρόσφατα τρεις ειδικές Senna XP, οι οποίες είχαν παραγγελθεί από την αντιπροσωπεία και αποτίουν φόρο τιμής στον αείμνηστο Ayrton Senna. Όπως πιθανώς γνωρίζεις, η βρετανική εταιρία ονομάζει XP τα πρωτότυπα με τα οποία δοκιμάζει και εξελίσσει τα μοντέλα της, με τα αρχικά να προέρχονται από τις λέξεις Experimental Prototype (πειραματικό πρωτότυπο).

Η McLaren έβγαλε την Senna σε περιορισμένη παραγωγή 500 αυτοκινήτων, τα οποία έγιναν αμέσως sold-out. Έτσι, η αντιπροσωπεία της εταιρίας στο Beverly Hills κατάφερε να πείσει τη McLaren να μετατρέψει τρία από τα πρωτότυπα δοκιμών σε αυτοκίνητα παραγωγής και νόμιμα να κυκλοφορήσουν στον δρόμο. Η μετατροπή τους έγινε από το MSO τμήμα της εταιρίας, με το κάθε αυτοκίνητο να πωλείται για 1.435.328 δολάρια και να διαθέτουν μοναδική ονομασία.

Το πρώτο φέρει το όνομα “The Home Victory” και ξεχωρίζει από τις χρωματικές λεπτομέρειες της σημαίας της Βραζιλίας. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο γιορτάζει τη νίκη του Senna στον αγώνα της Βραζιλίας το 1991, όπου ο Βραζιλιάνος θρύλος κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία, παρότι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα είχε κολλημένη την έκτη σχέση στο κιβώτιο.

Ακολουθεί το “The Master of Monaco”, το οποίο ξεχωρίζει από τις χρωματικές λεπτομέρειες της σημαίας του Μονακό. Το συγκεκριμένο αυτοκίνητο γιορτάζει τις έξι θρυλικές νίκες του Βραζιλιάνου στον άκρως απαιτητικό αγώνα στους δρόμους του πριγκιπάτου.

Τέλος, το τρίτο αυτοκίνητο ονομάζει “The Lap of the Gods”, και ξεχωρίζει από τις χρωματικές λεπτομέρειες της Αγγλικής σημαίας. Και αυτό γιατί το συγκεκριμένο αυτοκίνητο αποτίει φόρο τιμής στη νίκη του Senna στο GP της Ευρώπης του 1993, το οποίο διεξήχθη στην πίστα του Donington Park, στην Αγγλία. Τότε, ο Βραζιλιάνος οδηγός -ξεκινώντας από την πέμπτη θέση- πήρε τη νίκη, παρότι έβρεχε καταρρακτωδώς.

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Τα επόμενα μοντέλα της McLaren θα είναι εμπνευσμένα από την F1

Η McLaren ξεκίνησε το teasing της επόμενης σχεδιαστικής της γλώσσας, με την εταιρία να λέει πως η νέα σχεδιαστική φιλοσοφία της θα εμπνέεται από...

Επίσημο: Το Μπαχρέιν εξαγόρασε την McLaren και αναλαμβάνει τον πλήρη έλεγχο της

Tο κρατικό επενδυτικό ταμείο του Μπαχρέιν, Mumtalakat Holding Company, ανακοίνωσε σήμερα ότι ανέλαβε τον πλήρη έλεγχο του ομίλου της McLaren. Το fund -το οποίο...

Μια street-legal McLaren Senna GTR στους δρόμους του Λονδίνου

Πριν 5 χρόνια η McLaren παρουσίασε την Senna GTR, ήτοι την έκδοση του μοντέλου που μπορεί να κινηθεί αποκλειστικά εντός πίστας. Η βρετανική εταιρία έβγαλε...
Autoblog.gr