Η Toyota έκανε γνωστό πως η παρουσίαση του GR Yaris θα γίνει τον επόμενο μήνα, στο περιθώριο του Tokyo Auto Salon, που ανοίγει τις πύλες του στις 10 Ιανουαρίου. Το GR Yaris, σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρία, ενσωματώνει προηγμένες τεχνολογίες, γνώσεις και εμπειρίες, που απέκτησε από την συμμετοχή της στο WRC.

Το GR Yaris θα γίνει το δεύτερο, παγκόσμιο, TGR (Toyota Gazoo Racing) μοντέλο, μετά την GR Supra, με τον Akio Toyoda, πρόεδρο της Toyota, να συμβάλλει και αυτός στην ανάπτυξη του, αφού συμμετείχε στις τελευταίες δοκιμές εξέλιξης με το ψευδώνυμο “Morizo”.

Μηχανικά φημολογείται πως φορά έναν τρικύλινδρο turbo κινητήρα 1,5 λίτρου, με απόδοση κοντά 200 άλογα. Ακόμα, αποδεικνύεται ότι το Yaris GR-4 είναι τετρακίνητο, ωστόσο χωρίς να ξέρουμε αν υπάρχει κάποιος ηλεκτροκινητήρας στον πίσω άξονα ή διαθέτει συμβατικό σύστημα τετρακίνησης.

Η Toyota σκοπεύει να βγάλει το μοντέλο σε περιορισμένη παραγωγή 1.000 αυτοκινήτων ανά μήνα, με το Yaris GR-4 να διαθέτει αλλαγές και στο αμάξωμα, με στόχο τη βελτιστοποίηση της αεροδυναμικής.