Η Carrozzeria Pininfarina ιδρύθηκε στο Τορίνο το 1930 από τον Battista -Pinin- Farina, και αποτέλεσε κατασκευαστής αμαξωμάτων (coachbuilder) για την Alfa Romeo, την Cadillac, την Hispano-Suiza, την Fiat, την Lancia,, την Rolls-Royce και αρκετές άλλες εταιρίες. Κατά την διάρκεια του δεύτερου παγκοσμίου πολέμου το εργοστάσιο της καταστράφηκε ολοσχερώς, με την εταιρία να μένει ανενεργή για κάποια χρόνια.

Στις αρχές της δεκαετίας του 1950, όμως, η Pininfarina σύναψε συνεργασία με τη Ferrari, και η πρώτη ήταν υπεύθυνη για το σχεδιασμό όλων των ιταλικών αυτοκινήτων της θρυλικής ιταλικής εταιρίας, εκτός της Dino 308 GT4, με την LaFerrari να είναι η πρώτη που σχεδιάστηκε από το τμήμα της Ferrari, καθώς -δυστυχώς για πολλούς- η σχέση των δύο πλευρών διακόπηκε.

Το 2015, η ινδική κατασκευαστική εταιρία Mahindra ανακοίνωσε πως αγόρασε το 76,06% των μετοχών του ιταλικού σχεδιαστικού οίκου, έναντι 168 εκατομμυρίων ευρώ και το 2018 η ιδιοκτήτρια εταιρία αποφάσισε να μετατρέψει τον σχεδιαστικό οίκο σε αυτοκινητοβιομηχανία πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων, όντας η πρώτη στον κόσμο, μετονομάζοντας την σε Automobili Pininfarina.

Το 2020, η εταιρία θα γιορτάσει τα 90 της χρόνια και για το λόγο αυτό παρουσίασε σήμερα το νέο της λογότυπο, καθώς και τις διάφορες εκδηλώσεις που θα πάρει μέρος, όπως και αυτές που θα διοργανώσει.

Το νέο λογότυπο της εταιρείας συνδυάζει την παραδοσιακή γραμματοσειρά του Pininfarina, διαθέτοντας πλέον ένα μικρό ’90’ στο τέλος. Η Pininfarina θα διοργανώσει ειδικές εκδηλώσεις στο Μιλάνο και στο Τορίνο, ενώ θα διαθέτει περίπτερο στις εκθέσεις της Γενεύης και της Κίνας του 2020. Ακόμα, η Pininfarina θα έχει σημαντική παρουσία στο Pebble Beach Concours d’Elegance, όπου θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες αφιερωμένες στα καλύτερα αυτοκίνητα που σχεδιάζει η εταιρεία. Τέλος, η επόμενη χρονιά θα κλείσει με μια ειδική εκδήλωση στο Μαϊάμι, το Δεκέμβριο του 2020.