Η BMW παρουσίασε τη νέα Σειρά 1 τον περασμένο Μάιο, με το μοντέλο πλέον να είναι προσθιοκίνητο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα να προσφέρει μεγαλύτερη πρακτικότητα και περισσότερους εσωτερικούς χώρους. Φήμες θέλουν το αυτοκίνητο να παραμένει στην αγορά μόλις 5 χρόνια, παρά το γεγονός πως η BMW μας έχει συνηθίσει στο να κρατά τα μοντέλα της στην αγορά για περίπου 7 χρόνια.

1Διάβασε επίσης

Επίσημο: Νέα BMW Σειρά 1

Οι αναφορές θέλουν την BMW να μην παρουσιάζει κανένα facelift του μοντέλου όλα αυτά τα χρόνια, με την γερμανική εταιρία να κυκλοφορεί μια αμιγώς ηλεκτρική έκδοση της νέας Σειράς 1 μέσα στα επόμενα χρόνια. Εξάλλου, η πλατφόρμα που βασίζεται η νέα Σειρά 1, η FAAR, είναι αρθρωτή και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να μπορεί να φιλοξενήσει και αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα.

2

Η ηλεκτρική έκδοση της Σειράς 1 αναμένεται στην αγορά το 2021 και στιλιστικά θα διαφέρει ελάχιστα από τα μοντέλα της Σειράς 1 με τους κινητήρες εσωτερικής καύσης. Οι αλλαγές θα εντοπίζονται κυρίως στην κλειστή μάσκα και στα ειδικά σήματα.

3

Θα προσφέρεται σε εκδόσεις με έναν και με δύο ηλεκτροκινητήρες, με την δεύτερη να κάνει το μοντέλο τετρακίνητο, ενώ η πρώτη θα είναι προσθιοκίνητη. Το μοντέλο ενδεχομένως να λανσαριστεί με το όνομα i1.