Η Aston Martin συνεχίζει τις δοκιμές εξέλιξης της Valkyrie προτού ξεκινήσει τις παραδόσεις της μέσα στο 2020 και παρότι το αυτοκίνητο κοστίζει 2,5 εκατομμύρια λίρες (€2,85 εκατ) και οι 150 Valkyrie που θα κατασκευάσει η εταιρία έχουν ήδη πουληθεί.

Ο James William Walker, γνωστός κυρίως ως Mr. JWW από το κανάλι του στο YouTube, είναι ένας από τους τυχερούς που θα την προσθέσει στο γκαράζ του, και πριν μερικές ημέρες βρέθηκε στην πίστα του Silverstone για να δει από κοντά τους μηχανικούς της εταιρίας να εξελίσσουν το αυτοκίνητο.

Στο ακόλουθο video θα ακούσεις τον ήχο που παράγει ο V12 κινητήρας του βρετανικού hypercar, καθώς και τον επικεφαλής μηχανολογίας των special projects της Aston Martin, Fraser Dunn, να οδηγεί το βρετανικό hypercar.

Αυτή είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε on-board πλάνα του αυτοκινήτου, με το συγκεκριμένο πρωτότυπο να είναι το ίδιο που είχε η εταιρία στο περίπτερο της στην φετινή έκθεση της Γενεύης, τον περασμένο Μάρτιο. Να θυμίσω πως Valkyrie συνδυάζει έναν ατμοσφαιρικό V12 6,5-λίτρων κινητήρα απόδοσης 1.000 ίππων με 740 Nm ροπής και ένα υβριδικό σύστημα απόδοσης 116 ίππων με 280 Nm ροπής.

Το σύνολο παράγει 1.160 άλογα στις 10.500 σ.α.λ, με τον κινητήρα να έχει όριο περιστροφής τις 11.100 σ.α.λ. Η μέγιστη ροπή ανέρχεται στα 900 Nm και παράγεται στις 6.000 σ.α.λ. Ο κινητήρας αποτελεί δομικό στοιχείο του αυτοκινήτου, μιας και αν τον αφαιρέσεις δεν θα ενώνει τίποτα τους μπροστά τροχούς με το πίσω μέρος του αυτοκινήτου.