Η Ferrari θα αυξήσει το budget της για την Formula 1 το 2020

Σχετικά άρθρα

Δεν αποτελεί μυστικό πως το 2020 οι ομάδες της Formula 1 θα ξοδέψουν παραπάνω χρήματα από αυτά που επένδυαν κάθε χρόνο, αφού από το 2021 θα τεθεί σε ισχύ το budget cap των 175 εκατ. δολαρίων ετησίως και έτσι η Ferrari, στη προσπάθειά της να αποκτήσει πλεονέκτημα για την σεζόν του 2021, θα επενδύσει χρήματα “ρεκόρ” όπως είπε ο CEO της ιταλικής εταιρίας Louis Camilleri.

O Mattia Binotto πρόσθεσε:

Ετοιμαζόμαστε να επενδύσουμε πολλά χρήματα. Έχουμε ξεκινήσει από πολύ νωρίς για το μονοθέσιο του 2021, γι’αυτό και υπάρχει ένα σημαντικό επιπλέον κεφάλαιο στο προϋπολογισμό μας για το 2020. Η επένδυση δεν αφορά μόνο χρήματα, αλλά και πόρους, όπως επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό που χρειάζεται να τρέξει η ανάπτυξη δύο μονοθεσίων, αυτό του 2020 και αυτό του 2021.

Οι ισχυροί άνδρες της Scuderia δεν ανέφεραν το ποσό που θα επενδύουν, αλλά φήμες θέλουν την Ferrari να ετοιμάζει και νέο προσομοιωτή. Θα καταφέρει άραγε η Ferrari να κατακτήσει κάποιον τίτλο τα επόμενα χρόνια;

Έχουν περάσει ήδη 12 από τότε που ο Kimi Raikkonen στέφτηκε παγκόσμιος πρωταθλητής με τα χρώματα της, ενώ έναν χρόνο μετά η Ferrari πανηγύρισε το πρωτάθλημα κατασκευαστών. Από τότε μέχρι και σήμερα η Ferrari έχει δει την Red Bull αρχικά και την Mercedes έπειτα, να κατακτούν το ένα πρωτάθλημα μετά το άλλο.

Διάβασε επίσης

Οι ομάδες θα ξοδέψουν περισσότερα χρήματα προτού τεθεί σε ισχύ το cost cap από το 2021

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Αποχωρεί από την Red Bull ο Adrian Newey

Ο επικεφαλής σχεδιασμού της Red Bull, Adrian Newey, πρόκειται να αποχωρήσει από την ομάδα μετά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει εντός της αυστριακής ομάδας...