Η The Washington Post πήρε ένα Chevrolet Volt του 2017 και θέλησε να δει ποια και τι δεδομένα του οδηγού αποθηκεύει. Όπως έδειξε η έρευνα, στη μνήμη του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας είχαν αποθηκευτεί το τηλεφωνικό νούμερο του ιδιοκτήτη, όλο το ιστορικό των τηλεφωνικών κλήσεων μιας εβδομάδας, όλες οι επαφές του τηλεφώνου, οι διευθύνσεις των επαφών, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ακόμη και φωτογραφίες.

Το άρθρο συμπληρώνει πως εντοπίστηκε μονάχα ένα μικρό μέρος από τα στοιχεία που συλλέγει η GM, μιας και δεν μπόρεσαν να δουν τι στοιχεία στάλθηκαν στην GM, αφού οι μηχανικοί δεν κατάφεραν να αποκτήσουν πρόσβαση στην υπηρεσία OnStar. Για τις ανάγκες της έρευνας, αγοράστηκε και μια μεταχειρισμένη οθόνη μέσω του eBay, όπου και σε αυτή βρέθηκαν τα παραπάνω δεδομένα.

Και δεν είναι μόνο η GM που συλλέγει προσωπικά δεδομένα των οδηγών των αυτοκινήτων που έχει πουλήσει. Σύμφωνα με την The Washington Post σχεδόν όλες οι εταιρίες συλλέγουν δεδομένα από τα μοντέλα τους. Η Ford π.χ βρέθηκε πως καταγράφει την τοποθεσία του αυτοκινήτου κάθε λίγα λεπτά, ακόμη και όταν δεν χρησιμοποιείται το σύστημα πλοήγησης, ενώ σε διάφορα γερμανικά αυτοκίνητα βρέθηκαν σκληροί δίσκοι έως και 300 GB, με το Tesla Model 3 να έχει την δυνατότητα να καταγράφει αυτόματα video, από όλες τις κάμερες που βρίσκονται τοποθετημένες πάνω του.

Το ερώτημα που γεννάται είναι γιατί οι αυτοκινητοβιομηχανίες συλλέγουν όλες αυτές τις πληροφορίες από εμάς; Αξίζει να διαβάζεις όλο το άρθρο της The Washington Post στο link της πηγής.