Η Αυστραλία καταδίκασε τη VW με το υψηλότερο πρόστιμο που μπορούσε για το dieselgate

Σχετικά άρθρα

To ομοσπονδιακό δικαστήριο της Αυστραλίας καταδίκασε το VW Group να καταβάλει πρόστιμο ύψους 125 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (€78 εκατομμύρια) για το σκάνδαλο της εξαπάτησης των εκπομπών ρύπων, γνωστό ως dieselgate. Η επιτροπή ανταγωνισμού και καταναλωτή της Αυστραλίας αναφέρει ότι αυτό είναι -σύμφωνα με το καταναλωτικό δίκαιο της χώρας- το υψηλότερο πρόστιμο με το οποίο έχει καταδικαστεί μια εταιρία στη χώρα.

Ωστόσο, η VW δήλωσε ότι θα επανεξετάσει την ποινή, η οποία υπερβαίνει τον προηγούμενο διακανονισμό των 75 εκατομμυρίων δολαρίων Αυστραλίας (€46,8 εκατ.), και μπορεί να εφεσιβάλει την απόφαση. Η απόφαση του δικαστηρίου αναφέρεται αποκλειστικά στη γερμανική εταιρία, και όχι στην τοπική της εισαγωγική εταιρία και αφορά περισσότερα από 57.000 οχήματα, που εισήχθησαν στην Αυστραλία μεταξύ 2011 και 2015.

Το σκάνδαλο των εκπομπών ρύπων ξέσπασε το Σεπτέμβριο του 2015, και τέσσερα χρόνια μετά συνεχίζει να ταλαιπωρεί την γερμανική εταιρία, η οποία μέχρι στιγμής έχει πληρώσει πάνω από 30 δις δολάρια σε πρόστιμα.

ΠηγήBloomberg

#trending

#trending

Αξίζει να δεις
Featured

Περισσότερα νέα

Volkswagen ID.Code Concept

Η Volkswagen στην έκθεση του Πεκίνου παρουσίασε το ID.Code Concept, ένα νέο πρωτότυπο SUV που μας δείχνει τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που θα έχουν...

Επίσημο: Tesla Model 3 Performance με 517 άλογα

Η Tesla παρουσίασε σήμερα την γρήγορη έκδοση του ανανεωμένου Model 3, το Model 3 Performance. Είναι το ισχυρότερο Model 3 που έχει κατασκευάσει η...