Για πρώτη φορά στην ιστορία της, η μετοχή της Tesla ξεπέρασε σε αξία τα 420 δολάρια. Συγκεκριμένα, στο κλείσιμο του χρηματιστηρίου της Νέας Υόρκης, η τιμή της μετοχής της Tesla έκλεισε στα 425,25 δολάρια, ενώ προηγουμένως είχε φτάσει έως και τα 425,47 δολάρια.

Η τιμή των 420 δολαρίων ανά μετοχή θεωρείται ορόσημο για την Tesla, μιας και αυτό ήταν το νούμερο που είχε γράψει στο Twitter πέρυσι ο Elon Musk, όταν είχε αφήσει να εννοηθεί ότι θα απέσυρε την εταιρεία από το χρηματιστήριο, κάνοντας την ιδιωτική.

Εκείνο το περίφημο tweet της 7ης Αυγούστου 2018 είχε οδηγήσει σε ράλι τη μετοχή της Tesla, σηματοδοτώντας ταυτόχρονα την έναρξη μιας δύσκολης περιόδου τόσο για την εταιρεία όσο και για τον Musk που είχε βρεθεί στο στόχαστρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ (SEC) για χειραγώγηση της μετοχής. Tesla και Musk τιμωρήθηκαν με πρόστιμο 20 εκατ. δολάρια έκαστος από την SEC, με τον Musk να αναγκάστηκε να αποχωρήσει από την θέση του προέδρου της Tesla.

Στη συνέχεια η μετοχή Tesla είχε “πατώσει” τον Ιούνιο, υποχωρώντας σε χαμηλά τριετίας, μόλις στα 177 δολάρια, προτού αρχίσει να ανακτά το χαμένο έδαφος, για να φθάσει σήμερα στο επίπεδο-ρεκόρ των 425 δολαρίων. Ως αποτέλεσμα της αύξησης της τιμής της μετοχής, αυξήθηκε και η κεφαλαιοποίηση της Tesla, με αυτή πλέον να αγγίζει τα 76,65 δισ. δολάρια, με τον Musk να κατέχει μετοχές της Tesla αξίας 15,2 δισ. δολαρίων.